Menu
© Red Bull
Nieuws

Prost onthult: Hierom zal Verstappen de Formule 1 blijven domineren!

11 reacties | 3331x gelezen
13-10-2023 08:54

ewald | In de Formule 1-wereld is het niet vaak dat een legende zoals Alain Prost de prestaties van een opkomende ster zoals Max Verstappen erkent. Verstappen, die het titelrecord van Prost nadert, is volgens de Franse F1-legende in de komende jaren niet te stoppen.

Bron: L’Equipe

Verstappens opmars in de Formule 1
Tijdens de Grand Prix van Qatar van het afgelopen weekend, behaalde Verstappen zijn derde F1 Wereldkampioenschap. Dit na een indrukwekkende tweede plaats in de Sprint race van zaterdag. Deze prestatie plaatst hem op gelijke voet met grootheden zoals Sir Jackie Stewart, zijn 'schoonvader' Nelson Piquet en de overleden Ayrton Senna. Met een vierde titel zal Verstappen gelijk komen te staan met voormalig Red Bull-coureur Sebastian Vettel en Alain Prost zelf.

Prosts bewondering voor Verstappen
In een column voor L’Equipe, uitte Prost zijn bewondering voor de prestaties die Verstappen al heeft geleverd in zijn negen seizoenen in de Formule 1. "Het winnen van een derde titel is al een geweldige prestatie," merkte hij op. "En opeenvolgend winnen is nog indrukwekkender." Prost benadrukte dat wat Verstappen zo buitengewoon maakt, zijn vermogen is om als coureur te groeien, altijd meer te willen en nooit te struikelen.

Verstappens evolutie als coureur
Wat Verstappen volgens Prost nog sterker maakt, is de manier waarop hij heeft geleerd één te worden met zijn auto en zijn team. Hij is niet langer de ongeduldige jongeman die fouten maakte, maar een coureur die elke dag naar perfectie streeft. Prosts reflectie op Verstappens seizoen is dat de ware groei van Verstappen eind 2021 zichtbaar werd, vooral in zijn strijd tegen Lewis Hamilton.

De toekomst van Verstappen in de F1
Hoewel Verstappen heeft laten doorschemeren dat hij wellicht niet eeuwig in de F1 blijft, gelooft Prost dat hij voorlopig nergens heengaat. Vooral gezien de stabiele regelgeving tot 2026, ziet Prost meer waarschijnlijke titeloverwinningen voor de Nederlandse coureur. De grootste vraag is echter hoe Verstappen zal reageren als Red Bull hem een auto geeft die niet kan vechten voor de titel.

Reflectie van Prost op eigen ervaringen
"Ik wilde altijd tot het einde vechten," zei Prost, terugdenkend aan zijn eigen carrière. "Er is niets erger dan seizoenen zoals 1987 of 1991 doormaken, waarbij de auto je niet toestaat om vooraan te lopen." Hij gelooft dat Verstappen dezelfde drive heeft en dat hij zijn motivatie kan beheren, niet alleen vanwege de zeven titels van Schumacher of Hamilton, maar omdat hij elk weekend kan winnen.

Conclusie
De opkomst en groei van Verstappen in de Formule 1 is onmiskenbaar. Met de steun en erkenning van F1-grootheden zoals Alain Prost, is het duidelijk dat Verstappen zijn stempel op de sport drukt en dat nog vele jaren zal blijven doen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;