Menu
© Pirelli
Nieuws

Exclusief: De schokkende waarheid achter de grote naamswijziging van Aston Martin voor het F1 2024 seizoen!

9 reacties | 2032x gelezen
12-10-2023 19:38

ewald | Aston Martin zal onder een nieuwe naam racen tijdens het F1 2024 seizoen, nu Cognizant zich terugtrekt als titelsponsor. Het officiële team van Aston Martin staat geregistreerd als 'Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team', maar dit gaat veranderen voor het F1 2024 seizoen. Dit als gevolg van de evolutie in de relatie tussen het IT-multinationale bedrijf Cognizant en het team.

Bron: Formule1nieuws

Aston Martin en Cognizant: een evoluerende relatie
Vorige week bevestigde Aston Martin de verlenging van hun deal met Cognizant. Deze Amerikaanse zakelijke technologiefirma was aan boord gekomen voorafgaand aan de lancering van het team, na de rebranding van Racing Point. De samenwerking tussen Aston Martin en Cognizant zal blijven bestaan, maar niet als onderdeel van de naam van het team in 2024.

Een woordvoerder van het Aston Martin-team vertelde: "Cognizant was onze eerste titelpartner. Ze hebben samengewerkt met Aston Martin om de reputatie van hun merk op te bouwen. Drie jaar geleden was Cognizant, een bedrijf ter waarde van $35 miljard met 300.000 werknemers, nog geen bekende naam. Door de eerste fase van hun partnerschap met ons is dat gelukt. Ze hebben hun digitale transformatie op ons bedrijf toegepast, zowel op de baan als daarbuiten. We bouwen nu een diepere, bredere relatie met hen op. De nieuwe teamnaam wordt begin 2024 bekendgemaakt."

De volgende fase in de samenwerking
Aston Martin heeft ook uitgelegd hoe hun samenwerking met Cognizant zal voortzetten. Samen zullen ze streven naar operationele efficiëntie op de nieuwe AMR Technology Campus in Silverstone, Engeland. Cognizant levert daar expertise op het gebied van 'smart factory'-technologie om het meest moderne en efficiënte gebouw in de F1 van vandaag te ontwerpen.

Sinds de start in juni 2023 speelt Cognizant een cruciale rol bij de implementatie en het onderhoud van de technologie binnen de fabriek van Aston Martin. De focus blijft liggen op gezamenlijke duurzaamheids-, gemeenschaps- en inclusie-initiatieven. Denk hierbij aan een streven naar nul-emissie verplichtingen door middel van energie-efficiënte technologieën en het bevorderen van STEM-onderwijs in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten. Dit gaat gepaard met meer praktijkervaring voor studenten met AMF1 Team engineers en Cognizant technologen.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;