Menu
© Pirelli
Nieuws

Ontdekt: Het schokkende geheim achter Fernando Alonso's 'brandende' stoel onthuld!

9 reacties | 3153x gelezen
12-10-2023 11:47

ewald | Bij de Grand Prix van Qatar maakte Fernando Alonso melding van een branderig gevoel tijdens de race. Mike Krack, van Aston Martin, heeft aangegeven dat dit niet de eerste keer was dat Alonso met dit probleem te maken kreeg.

Bron: Motorsport

Problemen tijdens de Grand Prix van Qatar
Tijdens een extreem hete nacht op het circuit van Lusail, waar coureurs extreme hitte en vochtigheid moesten trotseren, gaf Alonso via de boordradio aan dat "de stoel brandt". Hij verzocht Aston Martin om water over hem heen te gooien tijdens een pitstop, maar later bleek dat het team dit niet mocht vanwege de F1-regelgeving.

Eerdere problemen met de stoel bij Aston Martin
“We hadden wat problemen met de temperatuur aan de rechterkant van de stoel,” zei de tweevoudig wereldkampioen. "Ik voelde een branderig gevoel in de eerste 15 ronden, dus vroeg ik via de radio of ze me wat water konden geven tijdens de pitstop, wat blijkbaar niet is toegestaan." Volgens Krack was dit niet de eerste keer dat Aston Martin dit probleem ondervond. “Het klopt,” zei hij volgens Motorsport.com. "Hij heeft dit al een paar keer gemeld. “We zijn ermee bezig geweest. We hebben ook aanpassingen gedaan in Singapore, wat veel beter leek te gaan. Maar toen kregen we te maken met weer andere extreme omstandigheden."

Oorzaak van het probleem
Op de vraag wat het probleem veroorzaakte, antwoordde Krack: “Er lopen hydraulische leidingen en ECUs in de buurt. Deze warmen allemaal op en je probeert de stoel hiervan te isoleren. Maar je wilt ook geen actieve koeling, want dat voegt gewicht toe."

Alonso's doorzettingsvermogen
Ondanks de problemen met de stoel, wist Alonso de race te voltooien en eindigde hij als zesde. Zijn teamgenoot Lance Stroll viel buiten de punten vanwege tracklimit-straffen. Alonso gaf aan dat het een van de zwaarste races was die hij ooit heeft gereden. “Ik voelde me niet helemaal goed in de auto, maar ik zag dat sommige van mijn collega's ook problemen hadden, dus het was waarschijnlijk op het randje,” zei hij.

Conclusie
Het is duidelijk dat de extreme omstandigheden tijdens races zowel technische als fysieke uitdagingen met zich meebrengen voor de teams en coureurs. Aston Martin en Alonso blijven echter vastbesloten om deze problemen te overwinnen en te streven naar betere resultaten in toekomstige races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;