Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes onthult het ongelooflijke geheim achter McLaren's sensationele comeback in de Formule 1!

9 reacties | 2019x gelezen
12-10-2023 10:40

ewald | In de wereld van de Formule 1 is verandering de enige constante. Teams die gisteren onderaan stonden, kunnen vandaag aan de top staan. Een van de meest opmerkelijke transformaties in 2023 was die van McLaren, een team dat zijn weg terug naar de top heeft gevonden.

Bron: Sky Sports

De opmerkelijke wederopstanding van McLaren
Het 2023-seizoen van McLaren was niets minder dan sensationeel. Waar het team aan het begin van het seizoen moeite had om punten te behalen, zijn ze nu regelmatig in de strijd voor het podium. Deze indrukwekkende prestatie is niet onopgemerkt gebleven bij hun rivalen, met name Mercedes.

De analyse van James Allison
James Allison, de technisch directeur van Mercedes, heeft zijn inzichten gedeeld over waar de McLaren-auto sterk is. Volgens rapporten, geciteerd door Ted Kravitz van Sky Sports F1, is de snelheidsklasse van 220 tot 250 km/u, met name in medium tot hoge snelheid bochten, waar McLaren aanzienlijk voordeel heeft behaald. In veel van de huidige circuits vormen dergelijke bochten een aanzienlijk deel van de lay-out, wat McLaren een aanzienlijk voordeel geeft.

Het verhaal achter het succes
Hoewel het lijkt alsof de transformatie van McLaren 's nachts plaatsvond, was het in werkelijkheid een langdurig proces. Het personeel van het McLaren Technology Centre (MTC) heeft veel tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van het nieuwe pakket voor de wagens. Dit pakket werd uiteindelijk in een stroomversnelling gebracht voor Lando Norris tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waarna beide coureurs de upgrades in Silverstone kregen.

Ted Kravitz deelde ook zijn lof voor de voormalige technisch directeur James Key, die eerder dit jaar zijn functie verliet, en beweerde dat een overwinning voor Norris in de nabije toekomst zeer waarschijnlijk is.

McLaren's toekomst in de Formule 1
Met hun recente successen en voortdurende upgrades is McLaren goed gepositioneerd voor het seizoen van 2024. De combinatie van hun technologische vooruitgang en het jonge talent in hun coureurs lineup, met name Lando Norris, betekent dat McLaren een team is om in de gaten te houden in de komende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;