Menu
© Pirelli
Nieuws

McLaren schudt op zijn grondvesten: Wordt de Norris-Piastri rivaliteit de nieuwe Hamilton-Rosberg?

9 reacties | 1036x gelezen
11-10-2023 10:38

ewald | McLaren staat voor een sleutelbeslissing in de omgang met zijn coureurs. Dit naar aanleiding van het recente gebeuren tijdens de Grand Prix van Qatar, waar Lando Norris duidelijk liet merken gefrustreerd te zijn over teamorders. Andrea Stella, de teambaas van McLaren, lijkt maatregelen te willen nemen om een herhaling van de bekende situatie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg te voorkomen.

Bron: Channel 10 Australië

Andrea Stella zet koers
Het is niet de eerste keer dit seizoen dat McLaren zich tijdens een race mengt in de beslissingen van haar coureurs. Tijdens de Grand Prix van Qatar werd Lando Norris, die achter zijn teamgenoot Oscar Piastri reed, op de hoogte gebracht van een teamorder. Norris, die sneller was dan Piastri, kreeg te horen dat hij zijn positie moest behouden. Hoewel Norris duidelijk liet blijken hier niet blij mee te zijn, hield McLaren vast aan hun beslissing. Na de race zei Piastri dat hij "enigszins verrast" was door het bevel, terwijl Norris het gevoel had dat hij een kans had gemist in Qatar.

De visie van teamleider Andrea Stella
Teamleider Andrea Stella verdedigde zijn beslissing om de podiumplaatsen te consolideren en legde uit: "Een van de principes is dat het team voorop staat. We zijn eerlijk en de coureurs moeten ons gewoon vertrouwen." Volgens Sam Power van Channel 10 Australia was dit een duidelijke aanwijzing voor toekomstige gevechten tussen teamgenoten. Hij stelde de vraag of een team een eerste en tweede coureur moet hebben, of twee zeer getalenteerde coureurs die op minuscule marges van elkaar opereren.

Relatie tussen Oscar en Lando
Het lijkt erop dat de relatie tussen Oscar en Lando van buitenaf gezond is. Er zijn geen tekenen van spanning in hun communicatie, wat een positief teken is voor de toekomst. Toch heeft Andrea Stella duidelijk gemaakt dat hij vastbesloten is om ervoor te zorgen dat de situatie niet escaleert naar iets vergelijkbaars als de relatie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in het verleden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;