Menu
© Aston Martin
Nieuws

Onthuld: Wat Nico Rosberg ECHT denkt over Jessica Hawkins' sensationele rondetijden bij Aston Martin!

9 reacties | 1428x gelezen
11-10-2023 07:34

ewald | Nico Rosberg heeft inzicht gekregen in de tijden van Jessica Hawkins tijdens haar test met Aston Martin en gaf aan dat ze "razendsnel" was in vergelijking met Felipe Drugovich.

Bron: Sky F1

Jessica Hawkins trad toe tot het Aston Martin-team in 2019. Nico Rosberg, wereldkampioen van 2016, heeft niet de exacte rondetijden bekendgemaakt van Jessica Hawkins tijdens haar test met Aston Martin. Wel benadrukte hij dat ze "razendsnel" was vergeleken met hun testrijder Felipe Drugovich. Hawkins was de eerste vrouw in vijf jaar die een Formule 1-auto bestuurde toen ze de Aston Martin AMR21 testte op de Hungaroring. Ze reed 26 rondes en twijfelt er niet aan dat er in de toekomst weer een vrouwelijke coureur in de Formule 1 zal zijn.

Belangrijk detail over rondetijden Jessica Hawkins onthuld door Rosberg
De grote vraag was hoe concurrerend de rondetijden van Hawkins waren in de AMR21. Het was lang een goed bewaard geheim, maar Rosberg, nu analist bij Sky F1, zei dat hij de exacte tijden had gezien. Hij gaf ze niet prijs, maar beweerde dat ze zeer goed overeenkwamen met de tijden van Drugovich, die na zijn kampioenschap in de Formule 2 als test- en reserverijder voor Aston Martin tekende. Rosberg voegde eraan toe dat Hawkins verrassend snel was vergeleken met de officiële testrijder. Hawkins reageerde daarop dat ze tevreden was met haar prestaties.

Hawkins en haar diverse racecarrière
Hawkins heeft een brede ervaring in de racewereld. Ze heeft deelgenomen aan kampioenschappen zoals de W Series en het British Touring Car Championship. Na deze succesvolle test met Aston Martin werd haar gevraagd wat haar volgende stap zou zijn. Haar doel is om opnieuw in de Formule 1-auto van Aston Martin te rijden. Daarnaast speelt ze een cruciale rol in het F1 Academy-programma van Aston Martin vanaf 2024. Vanaf 2024 zullen alle 10 Formule 1-teams één F1 Academy-coureur in hun team hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;