Menu
© Red Bull
Nieuws

Onthuld: Hoe de extreme hitte tijdens de Qatar Grand Prix bijna fataal werd voor topcoureurs!

9 reacties | 824x gelezen
10-10-2023 15:44

ewald | Tijdens de recente Grand Prix in Qatar ondergingen Formule 1-coureurs uitdagende en extreem hete omstandigheden. Deze situatie leidde ertoe dat verschillende coureurs gezondheidsproblemen ondervonden. De hitte en de uitdagingen die het met zich meebracht, zijn illustratief voor de extreme eisen die soms aan Formule 1-coureurs worden gesteld.

Bron: Formule1nieuws

Fernando Alonso’s strijd met hitte
Tijdens de race onthulde Fernando Alonso dat hij een “semi-brandwond” had opgelopen aan zijn rechterkant door de verzengende hitte in zijn zitplaats. Hij probeerde via de boordradio om hulp te vragen bij zijn team, Aston Martin. "De stoel brandt, kunnen we iets doen tijdens de pitstop? Gooi wat water over me heen of zoiets!", vroeg Alonso. Echter, tijdens de daaropvolgende pitstop konden ze niets anders doen dan zijn banden wisselen. Het blijkt dat het volgens de regels niet is toegestaan om water over een coureur te gooien.

Andere coureurs ondervinden ook problemen
Esteban Ocon had last van misselijkheid, terwijl Logan Sargeant werd gedwongen zich terug te trekken en hulp nodig had van zijn team om uit zijn Williams te stappen. Alex Albon zocht medische hulp vanwege acute blootstelling aan hitte.

Lance Stroll, een andere coureur van Aston Martin, had het ook moeilijk. Hij vertelde dat hij bijna “flauwviel in de auto”. Na de race toonde beeldmateriaal hoe moeilijk hij het had om zelf uit de auto te klimmen.

Toekomstige maatregelen door de FIA
Gezien de extreme omstandigheden in Qatar en de fysieke uitdagingen waarmee de coureurs werden geconfronteerd, heeft de FIA aangekondigd dat ze richtlijnen zullen opstellen over wat wel of niet acceptabele omstandigheden zijn om te racen bij extreem weer. Er zijn al voorstellen gedaan, waaronder het onderzoeken van aanpassingen voor een efficiëntere luchtstroom in de cockpit en het herzien van de racekalender om beter overeen te komen met acceptabele klimatologische omstandigheden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;