Menu
© Red Bull
Nieuws

Hamilton op jacht naar Perez: Gaat Webber's verrassende voorspelling uitkomen?

9 reacties | 986x gelezen
10-10-2023 11:27

ewald | Ondanks dat hij in drie races 25 punten verloor aan Lewis Hamilton, gelooft Mark Webber nog steeds dat Sergio Perez in staat is om de tweede plek in het kampioenschap te veroveren.

Bron: Channel 4

De coureur van Red Bull, Sergio Perez, staat onder druk van de media. Hoewel hij beschikt over de onbetwist snelste auto op het circuit - zoals Max Verstappen bewijst met zijn 14 overwinningen en de wereldtitel van 2023 - heeft de Mexicaan het moeilijk om zijn tweede plek in het klassement vast te houden. Met nog vijf races te gaan, heeft Perez 224 punten en Hamilton slechts 30 punten minder.

Hamilton heeft een indrukwekkende inhaalslag gemaakt en het verschil van 55 punten na de Grand Prix van Italië teruggebracht naar slechts 30 punten drie races later. Gezien deze trend is het denkbaar dat Hamilton Perez kan passeren voor de tweede plaats, vooral omdat Perez de laatste tijd in een dip zit, met slechts vijf punten uit de laatste drie races.

De variabele weersomstandigheden tijdens de komende races in Amerika zouden Hamilton volgens Webber in de kaart kunnen spelen. "Wanneer we het hebben over het weer, dan wordt het interessant met races in Brazilië en Mexico. Zodra we de VAE-landen achter ons laten, blijft Sergio worstelen onder gemengde weersomstandigheden," zei de achtvoudig Grand Prix-winnaar tegen Channel 4. “Hij heeft dit jaar veel punten verloren. Lewis zal onvermoeibaar zijn. Het zou behoorlijk heftig zijn als hij hem inhaalt.” Maar, voegde hij eraan toe, “Ik denk dat Sergio het nog net zal halen.”

Er staat veel op het spel voor Perez. Helmut Marko heeft duidelijk gemaakt dat als Perez de tweede plaats in het klassement verliest, het goed mogelijk is dat hij volgend seizoen niet meer voor Red Bull rijdt. "Op dit moment is het gat gewoon te groot omdat ook de tweede plaats in het wereldkampioenschap in gevaar is," zei hij tegen ORF. Perez moet zich bewust zijn van de druk, want Marko herinnerde hem eraan dat AlphaTauri drie coureurs heeft die klaar staan om hem te vervangen. “Daarnaast is [Liam"> Lawson de reservecoureur voor vier auto’s. Er kan dus nog veel gebeuren,” zei Marko.

Verdere ontwikkelingen in het F1-seizoen 2023
Het wordt afwachten hoe de rest van het seizoen 2023 zich zal ontvouwen, met Perez en Hamilton die strijden voor de tweede plaats en het onzekere lot van Perez bij Red Bull.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;