Menu
© Pirelli
Nieuws

Rosberg haalt uit naar Stroll: Zijn de baangrenzen van de Qatar GP te extreem?

9 reacties | 834x gelezen
10-10-2023 10:56

ewald | Nico Rosberg had weinig begrip voor de klachten van Lance Stroll over de opgelegde strafpunten met betrekking tot de baangrenzen na de Grand Prix van Qatar.

Bron: Sky F1

Lance Stroll vertrok puntloos van de Grand Prix van Qatar, ondanks dat hij als negende over de finish kwam. Door een tijdstraf, opgelegd vanwege het overschrijden van de baangrenzen, viel hij echter buiten de punten. Deze striktere grenzen werden ingevoerd na zorgen van bandenleverancier Pirelli over de harde kerbstones van het Lusail-circuit.

Stroll uit frustratie over strikte baangrenzen
Stroll, die net als vele andere coureurs een tijdstraf kreeg, uitte zijn ongenoegen na de race. "Het is belachelijk," zei hij. "Met deze temperaturen wordt alles wazig. De laatste 25-30 ronden waren gewoon wazig door de hoge snelheden, bloeddruk dalingen en hoge G-krachten. Bovendien werden de kerbstones geschilderd, waardoor de baan nog smaller werd."

Nico Rosberg reageert op Stroll's opmerkingen
De wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, was niet onder de indruk van Stroll's verklaring. "Andere coureurs konden zich wel aanpassen aan de veranderingen op de baan," merkte Rosberg op tegenover Sky F1. "Het is geen excuus om zoveel fouten te maken en die straffen te krijgen."

Rosberg gaf ook aan dat hij tijdens zijn carrière een simulatietest heeft ondergaan om de effecten van racen onder dergelijke extreme omstandigheden te onderzoeken. "We deden een test met een arts. We simuleerden een race in die temperaturen en het werd beoordeeld dat het geen risico vormde voor de gezondheid."

Toekomstige overwegingen
Na Stroll's opmerkingen over de extreme hitte waarin hij bijna het bewustzijn verloor, gaf Rosberg aan dat dit een belangrijk aandachtspunt is voor de toekomst. "Het verliezen van zoveel lichaamsgewicht tijdens een race is extreem. Ze zullen dit moeten bekijken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;