Menu
© Red Bull
Nieuws

Zal Sergio Perez bij Red Bull blijven? Christian Horner's onthullende waarschuwing voor F1 2024!

9 reacties | 1015x gelezen
10-10-2023 10:42

ewald | Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zijn ogen gericht op de felle strijd binnen de teams van rivalen en verwacht dezelfde inzet van Sergio Perez in het F1-seizoen 2024.

Bron: Formule1nieuws

De prestatiekloof verkleinen
Nu de F1 2023 titels veiliggesteld zijn voor Red Bull na een dominante campagne, lijkt niet alles soepel te verlopen binnen het team. Ondanks dat het ene deel van de garage floreert, heeft Perez moeilijke momenten gekend. Na opeenvolgende teleurstellende races, waarbij hij driemaal een tijdstraf van vijf seconden kreeg tijdens de Grand Prix van Qatar, eindigde hij op de tiende plaats.

Verwachtingen voor het volgende seizoen
Horner, die nauwlettend de prestaties van de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri, evenals de line-ups van Mercedes en Ferrari observeert, ziet dat deze coureurs nauw aan elkaar gewaagd zijn. Dit betekent dat Red Bull het zich niet kan veroorloven dat Perez zo ver achterblijft bij Verstappen.

Horner zei: “De andere teams werken als een duo. We hebben echt nodig dat Checo (Perez) in die zone komt, vooral voor volgend jaar.”

Toekomst van Perez bij Red Bull
Ondanks speculaties over de toekomst van Perez bij Red Bull, bevestigde Horner opnieuw zijn toewijding aan Perez voor het F1 2024-seizoen. Echter, met geruchten over Norris die mogelijk zijn plaats inneemt, en de mogelijkheid van andere coureurs zoals Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda en Liam Lawson van AlphaTauri, heeft Red Bull voldoende alternatieven.

Voor nu zal het team Perez echter blijven steunen. Horner: “We hebben een contract met Sergio en zien momenteel niet het beste van hem. We moeten uitzoeken wat deze dip in vorm veroorzaakt en zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen.”

Perez onder druk
Met de huidige prestaties is Perez nu serieus in gevaar van Lewis Hamilton om als tweede te eindigen in het rijderskampioenschap. Hamilton heeft het puntenverschil verkleind tot slechts 30 punten.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;