Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Exclusief: Audi's Grote Onthulling over hun F1-toekomst in 2026!

9 reacties | 1031x gelezen
09-10-2023 21:46

ewald | Audi heeft gereageerd op de geruchten die suggereren dat ze hun geplande overname van het Alfa Romeo/Sauber-team mogelijk stopzetten.

Bron: Formule1nieuws

Een Audi F1-showauto valt op. De geruchten over het stopzetten van hun voorgenomen toetreding tot de Formule 1 door de Duitse autofabrikant zwellen aan. Ondanks dat de officiële intrede nog twee jaar verwijderd is, heeft Audi al stelling moeten nemen tegen deze speculaties.

De samenwerking tussen Audi en Sauber
Audi heeft plannen om een partnerschap aan te gaan met het Sauber-team, dat momenteel bekend staat als Alfa Romeo. In de seizoenen 2024 en 2025 zal het Hinwil-gebaseerde team weer onder hun oorspronkelijke Sauber-naam rijden, om vervolgens in 2026 te worden omgedoopt tot Audi. Dit markeert de langverwachte intrede van de VW Group in de Formule 1.

Ontkenning van terugtrekking uit F1
Onlangs deden in de Franse media geruchten de ronde dat Audi zijn geplande overname van het F1-team zou kunnen stopzetten. Hierop werd vanuit Audi gereageerd met een verklaring die de geruchten tegensprak: “Audi's toetreding tot de F1 in 2026 is gebaseerd op een besluit van de Raad van Bestuur van AUDI AG in overleg met de Raad van Commissarissen van AUDI AG en de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van de Volkswagen Group.”

Het geplande schema van Audi Formula Racing GmbH voor de opbouw van de organisatie en de ontwikkeling van de 2026 F1 Power Unit in Neuburg, Duitsland, blijft ongewijzigd.

Audi's voorbereidingen en evenementen
In het licht van hun uitbreidende F1-operatie heeft Audi al maatregelen getroffen om hun klantenrace-activiteiten aan het einde van 2023 te beëindigen. Dit volgt op hun vertrek uit het LMDh-project in het World Endurance Championship, hun vertrek uit Formula E en een eerder vertrek uit de DTM in 2020.

Tijdens een recent weekend organiseerde Audi een Familie Festival in hun Neuberg-faciliteit om hun F1-project tentoon te stellen. Belangrijke leden van het Audi-team, waaronder F1 CEO Adam Baker en directeur Stefan Dreyer, waren aanwezig om te spreken over de plannen voor het F1-project.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;