Menu
© Haas F1
Nieuws

Nico Hulkenberg's schokkende fout die de Grand Prix op zijn kop zette

9 reacties | 1084x gelezen
09-10-2023 15:46

ewald | De Grand Prix-racewereld werd recentelijk opgeschud door een onverwachte fout van Nico Hulkenberg. De gerenommeerde coureur maakte een blunder die de aandacht van zowel fans als experts trok.

Bron: Sky Sports

Ongewone situatie voor Hulkenberg
Bij het starten van de Qatar Grand Prix ontstond er een ongebruikelijke situatie: Sergio Perez moest beginnen vanuit de pitstraat nadat Red Bull de parc ferme voorwaarden had geschonden. Tegelijkertijd ontbrak Carlos Sainz, waardoor er een lege plek ontstond. Ferrari had eerder onthuld dat ze een lek in zijn SF-23-brandstofcel hadden ontdekt. Door het gebrek aan reparatietijd kon Sainz de race niet beginnen.

De verwarring bij de start
Deze reeks gebeurtenissen bracht Hulkenberg in verwarring. Hij parkeerde zijn wagen op de lege plek van Sainz. Dit resulteerde in een straf van 10 seconden voor Hulkenberg. Hij verklaarde later aan Sky Deutschland: "Ik heb een fout gemaakt. Er is geen discussie over nodig. Het is een vreemde situatie wanneer er plotseling geen auto voor je staat. Je bent gewend om in te halen."

Bovendien lieten beelden zien dat de Haas-coureur hectisch om zich heen keek, blijkbaar realiserend dat hij een fout had gemaakt. “Ik besefte het voordat ik stopte, maar je kunt niet achteruit en de schade was al aangericht,” zei hij.

Haas' reactie op de blunder
Wat het nog erger maakte, was dat het Haas-team Hulkenberg had herinnerd aan de juiste positie tijdens de formatieronde. Zijn race-ingenieur gaf het volgende advies via de radio: "Denk eraan om de vrije ruimte achter Norris voor je vrij te laten." Uiteindelijk eindigde Hulkenberg de Grand Prix op de 16e plaats. Zijn teambaas, Guenther Steiner, uitte zijn teleurstelling over de fout. “We hebben gevochten, maar het was niet genoeg,” concludeerde hij.

Reflectie van experts
Voormalig F1-coureur en huidig Sky Sports-expert Nico Rosberg was duidelijk in zijn mening: “Het is echt suboptimaal als het team je dat van tevoren heeft verteld. Dat is een grote fout.”

Met de volgende race in Austin in het verschiet, staat Haas voor de uitdaging om zich te herpakken. Ze zullen ook een B-specificatie auto meenemen naar de track.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;