Menu
© Pirelli
Nieuws

McLaren's Geheim Ontmaskerd: Waarom Norris Echt Moest Stoppen in Qatar!

10 reacties | 1161x gelezen
09-10-2023 11:49

ewald | Het teambelang gaat altijd voor. Dat is de heldere boodschap van Andrea Stella, de topman van McLaren, na vragen van Lando Norris over de teamstrategie tijdens de Grand Prix van Qatar.

Bron: Formule1nieuws

Norris en Piastri: Een vraag van strategie
Oscar Piastri had na zijn overwinning in de Sprint race de tweede plaats in de Grand Prix stevig in handen, met Norris zes seconden achter hem. Ondanks dat Norris sneller leek in de slotfase, kreeg hij het teambevel: "Houd je positie vast tot het einde van de race." Norris vroeg zich hardop af waarom, en kreeg te horen dat, hoewel het team zag dat hij sneller was dan Piastri, er zorgen waren over George Russell. Deze zorgen bleken echter ongegrond; Russell kon het gat niet dichten, ondanks dat hij op zachte banden reed.

Dubbel podium voor McLaren
Het resultaat was een tweede plaats voor Piastri en een derde plaats voor Norris, waardoor McLaren in twee opeenvolgende races een dubbel podium behaalde. Piastri gaf later toe enigszins verrast te zijn door het bevel van het team, terwijl Norris het gevoel had dat hij in Qatar iets had gemist.

Voor Stella ging het echter om het grotere plaatje. "Na het consolideren van de posities na de laatste pitstop, hebben we de coureurs simpelweg verteld hun positie vast te houden, de kerbstones te vermijden, binnen de baanlimieten te blijven en het simpel te houden. Dat heeft vandaag het podium opgeleverd," vertelde hij aan Sky F1.

Teamprincipes voorop
Stella benadrukte de principes van McLaren, waarbij het team altijd voorop staat. "We zijn eerlijk en de coureurs moeten ons gewoon vertrouwen." Op de vraag over Norris' twijfels over de teamorders, zei Stella geen problemen te hebben met zijn reactie. "We willen altijd zeker weten dat we je positie begrijpen," voegde hij eraan toe.

Toekomstvisie
Met McLaren als naaste uitdager van Red Bull, wordt er veel gepraat over de rijdersopstelling. Beide coureurs hebben recentelijk hun contracten verlengd, en er wordt veel verwacht van de rivaliteit tussen Piastri en Norris in de toekomst. Stella ziet dit echter als een goede uitdaging. "We moeten ervoor zorgen dat dit ten dienste staat van het team en geen probleem wordt voor het team. Op dit moment denken we dat we in een goede positie verkeren."

Voor nu viert hij de vooruitgang van zijn coureurs, met McLaren die het gat naar Aston Martin verkleint tot slechts 11 punten in de strijd om de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;