Menu
© Red Bull
Nieuws

Onderzoek van de FIA naar Lewis Hamilton na botsing met George Russell in Qatar

9 reacties | 1018x gelezen
08-10-2023 20:10

ewald | De Formule 1-wereld was getuige van een opmerkelijk moment tijdens de openingsronde van de Grote Prijs van Qatar. De blikken waren gericht op Lewis Hamilton en George Russell, twee coureurs van het Mercedes-team, die met elkaar in botsing kwamen.

Bron: Formule1nieuws

De aanloop naar het incident
Tijdens de eerste ronde van de race in Lusail kwamen Lewis Hamilton en George Russell met elkaar in contact toen ze de eerste bocht naderden. Hamilton, gestart op nieuwe zachte banden, maakte een uitstekende start en zat naast Russell toen ze samen de bocht naderden, met Max Verstappen aan de buitenkant. Door ruimtegebrek kwamen Russell en Hamilton met elkaar in botsing toen de zevenvoudig wereldkampioen de bocht te scherp nam.

Reactie van Hamilton
Na de botsing toonde Hamilton zijn frustratie door te klagen dat zijn teamgenoot hem van de baan had gehaald. Maar, nadat hij wat tijd had genomen om het incident te beoordelen, gaf hij later toe dat hij de verantwoordelijkheid voor de botsing op zich nam. Hamilton vertelde aan Sky F1: "Het spijt me echt voor het team. Er was vandaag een goede kans om veel punten te scoren. Ik begreep eerst niet echt wat er gebeurd was. Ik voelde natuurlijk wel de tik van achteren, maar ik denk niet dat George veel keuze had. Het is gewoon een van die echt ongelukkige situaties. Ik neem de verantwoordelijkheid op me."

FIA reageert
Naast de initiële frustratie van Hamilton was er een ander moment dat de aandacht van de FIA trok. Hamilton verliet zijn auto en stak het circuit over tijdens de safety car-situatie, wat volgens de reglementen niet is toegestaan. Dit heeft ertoe geleid dat de FIA aankondigde dat ze na de race een onderzoek zouden instellen naar het gedrag van Hamilton.

Steun voor Russell
Ondanks het incident en de frustraties die het veroorzaakte, benadrukte Hamilton zijn steun voor zijn teamgenoot. Hij hoopte dat George terug zou komen in de punten en zei: "Iedereen werkt ontzettend hard. Dus het is enorm teleurstellend om een resultaat als dit te hebben. Ik hoop dat George vandaag nog in de punten komt. Ik zal hem steunen."

Wat nu?
Dit incident tussen twee teamgenoten zal zeker gevolgen hebben voor het team en hoe ze vooruit gaan. Het wordt interessant om te zien hoe het Mercedes-team reageert en welke maatregelen er worden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;