Menu
© Ferrari
Nieuws

Straf voor Charles Leclerc en Lance Stroll na Sprint in Qatar

9 reacties | 1244x gelezen
07-10-2023 22:26

ewald | Het was een spannende dag in Qatar toen de FIA post-Sprint tijdstraffen uitdeelde. Helaas voor Charles Leclerc en Lance Stroll was het slecht nieuws.

Bron: Formule1nieuws

De details van de straffen voor de coureurs
Tijdens de Grand Prix Sprint in Qatar hebben zowel Charles Leclerc als Lance Stroll elk vijf seconden tijdstraf gekregen. De reden? Meerdere malen de baan verlaten. Dit weekend was er een strikte handhaving van de baangrenzen en beide coureurs betaalden de prijs. Leclerc verloor hierdoor twee punten, waardoor hij van de zevende naar de twaalfde plaats zakte, terwijl Stroll van de dertiende naar de vijftiende plaats viel na de straf.

De uitleg van de FIA over de straffen
Volgens het oordeel van de stewards hebben zowel Leclerc als Stroll tijdens de Sprint op zaterdag zonder geldige reden vier keer de baan verlaten. Deze overtredingen kostten vooral Leclerc, die tot het einde punten had behaald met snel verslechterende zachte banden. Stroll daarentegen bevond zich tijdens de hele Sprint niet in de strijd om punten.

Aanvaringen tijdens de Sprint
Nico Hulkenberg, Esteban Ocon en Sergio Perez werden allemaal opgeroepen door de stewards na een botsing tijdens de Sprint. Hulkenberg zat klem tussen zijn voormalige teamgenoten Ocon en Perez, die beiden tegelijkertijd de Haas-coureur probeerden in te halen. Met Ocon aan zijn binnenkant en Perez aan zijn buitenkant kwam de Alpine van Ocon in contact met Hulkenberg, waarna Ocon ook Perez raakte. Dit resulteerde in een uitvalbeurt voor beide coureurs.

Verstappen's derde wereldtitel
Ondanks de chaos profiteerde Max Verstappen. Perez, die niet finishte, hielp Verstappen zijn derde opeenvolgende wereldtitel veilig te stellen. Hoewel hij al tweede stond achter Oscar Piastri, was dit voldoende om de Nederlander over de streep te trekken in zijn zoektocht naar de titel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;