Menu
© Aston Martin
Nieuws

Nico Rosberg over Lance Stroll: 'Een andere coureur zou allang vervangen zijn'

9 reacties | 1302x gelezen
07-10-2023 16:40

ewald | Nico Rosberg is van mening dat Lance Stroll allang aan de kant zou zijn geschoven door Aston Martin als het een andere coureur was geweest. Gezien zijn huidige vorm zit Stroll in een neerwaartse spiraal. Na zijn kwalificatie als 17e voor de Grote Prijs van Qatar liet hij zijn emoties flink de vrije loop, waarbij hij zijn stuur uit zijn auto wierp en zijn persoonlijke trainer leek weg te duwen.

Bron: Formule1nieuws

Het contrast tussen Stroll en zijn teamgenoot, Fernando Alonso, is dit seizoen duidelijk zichtbaar. Alonso, tweevoudig wereldkampioen, heeft in de loop van het jaar een steeds dominantere rol binnen Aston Martin opgeëist.

Kritiek op Strolls gedrag
De manier waarop Stroll zich gedroeg na zijn recente uitschakeling in Q1 kwam hem op felle kritiek te staan. Alonso kwalificeerde zich als vierde voor de race op zondag. Rosberg, wereldkampioen van 2016, leek zich in te leven in de positie van Stroll. Hij benadrukte de druk van het zijn van de zoon van de teameigenaar en de daarmee gepaard gaande aandacht. Desondanks gelooft hij dat Stroll zich beter had moeten gedragen.

Prestaties en druk
Met een verschil van 127 punten tussen Alonso en Stroll lijkt McLaren - die slechts 49 punten achterstaat - Aston Martin te gaan inhalen in de constructeursranglijst. Rosberg is van mening dat, gezien het puntenverschil, elk ander team allang een andere coureur zou hebben aangeworven. Stroll heeft in het verleden echter bewezen dat hij kan concurreren. Rosberg voegde eraan toe: "Lance verdient zijn plek, want hij is snel genoeg. Aan het begin van het seizoen was hij gelijkwaardig aan Fernando, een van de grootste coureurs aller tijden."

Conclusie
Terwijl de Formule 1-wereld nauwlettend toekijkt, bevindt Lance Stroll zich op een cruciaal keerpunt in zijn carrière. Zal hij zich herpakken en zijn criticasters het ongelijk bewijzen, of zal de druk te groot worden? De tijd zal het leren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;