Menu
© Pirelli
Nieuws

Het onthullende feit over Fernando Alonso werpt licht op situatie Stroll en Perez

9 reacties | 6532x gelezen
07-10-2023 14:21

ewald | Fernando Alonso toont onbetwistbare dominantie in de Formule 1-kwalificaties, en zijn recente prestatie heeft enkele alarmerende feiten aan het licht gebracht voor zijn concurrenten, Lance Stroll en Sergio Perez.

Bron: Formule1nieuws

Fernando's indrukwekkende kwalificatiereeks
Fernando Alonso staat 17 uit 17 voor Q3-deelnames. Na een vrijdagavond waarin baanlimieten een belangrijke rol speelden in de kwalificatie, heeft Alonso nu meer Q3-deelnames voor dit seizoen dan Lance Stroll en Sergio Perez samen, namelijk 17 tegen 16. Met zijn recente kwalificatie zal Alonso op de vierde plek starten voor de Grote Prijs van Qatar.

De frustratie van Stroll
Stroll's avond was echter niet zo rooskleurig. Met geruchten dat zijn Aston Martin-racestoel mogelijk op de tocht staat, liet Stroll zijn ongenoegen duidelijk merken. Na een teleurstellende 17e plaats in Q1, 1,1 seconde langzamer dan Alonso, gooide hij vol frustratie zijn stuur neer en gaf een duw aan zijn trainer toen hij de Aston Martin garage verliet.

Problemen voor Perez
Perez had ook een uitdagende avond. De Red Bull-coureur haalde Q3 niet omdat hij tijd verloor door een baanlimiet overtreding. Hierdoor zal hij zondag vanaf de 13e plaats starten.

De nuchtere reactie van Stroll
Gevraagd naar zijn emoties na de kwalificatie, had Stroll weinig woorden over: "Ja, het is shit." Hij voegde eraan toe in het persbericht van het team dat het een "teleurstellende kwalificatiesessie" was geweest.

Conclusie
Terwijl Alonso zijn sterke vorm in het seizoen 2023 blijft voortzetten, laten de recente gebeurtenissen duidelijk de druk zien die andere coureurs, zoals Stroll en Perez, ervaren in hun jacht op succes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;