Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc belicht opmerkelijke Ferrari-trend tijdens kwalificatie in Qatar

10 reacties | 860x gelezen
06-10-2023 23:23

ewald | In een recente verklaring heeft Charles Leclerc enkele opmerkelijke trends onthuld die Ferrari hebben belemmerd tijdens hun kwalificatiesessies in Qatar.

Bron: Formule1nieuws

Ferrari worstelt met achterbanden tijdens openingsronden
Charles Leclerc gaf aan dat Ferrari moeilijkheden ondervond om hun achterbanden optimaal te gebruiken tijdens de openingsronden van de kwalificatie in Qatar. Hoewel hun tweede pogingen probleemloos verliepen, betekenden problemen met de achterbanden dat de initiële snelle ronden niet succesvol waren.

Dit resulteerde in slechts één kans voor Leclerc in Q3 om zijn ideale startpositie vast te leggen.

Verklaringen voor de moeilijkheden
“We hadden een probleem met hoge snelheid in de eerste ronde, wat ervoor zorgde dat ik moest terugschakelen,” legde Leclerc uit. "We verloren daar veel tijd." Hij benadrukte verder dat ze vooral problemen hadden met de eerste getimede ronde, terwijl ze tijdens de tweede ronde sterker waren.

Teamgenoot Carlos Sainz deelt zijn ervaring
Carlos Sainz, Leclerc's teamgenoot bij Ferrari, had een nog uitdagendere kwalificatiesessie. Hij sprak over het verlies van grip toen de temperaturen op het circuit daalden. “De achterkant was erg onstabiel. Hoewel ik in VT1 grip kon vinden, had ik daar 's middags grote moeite mee," zei Sainz.

Vooruitzichten voor de race
Ferrari krijgt de kans om zich te herpakken tijdens de sprint en race op zaterdag. Leclerc zal vanuit P5 starten, terwijl Sainz vanuit P12 begint voor de Grand Prix op zondag.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;