Menu
© Red Bull
Nieuws

Verrassende snelheid van Mercedes zorgt voor verwarring bij Lewis Hamilton in Qatar

9 reacties | 966x gelezen
06-10-2023 23:12

ewald | In een opvallende wending van de gebeurtenissen zorgde de snelheid van Mercedes ervoor dat Lewis Hamilton verbaasd was tijdens de kwalificaties in Qatar. De bekende coureur bevond zich in een heftige rollercoaster van emoties; van bijna uitgeschakeld worden in Q1 tot de snelste tijd neerzetten in Q2.

Bron: Formule1nieuws

Verrassende prestaties in kwalificaties
Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, gaf toe dat de snelheid van zowel hemzelf als Mercedes tijdens de kwalificatiesessie in Qatar "verwarrend" was. Na een bijna-eliminatie in Q1, ging Hamilton aan kop in Q2 en verzekerde uiteindelijk de derde plaats op de grid voor de Grand Prix van Qatar. Dit kwam na overtredingen van Lando Norris en Oscar Piastri. Zijn teamgenoot bij Mercedes, George Russell, zal zondag als tweede starten. Dit resulteert in een van de beste gecombineerde kwalificatiesessies van het team dit seizoen.

Hamilton's reflectie op de sessie
Hamilton gaf commentaar op de wisselende prestaties van het team en zijn persoonlijke ervaringen tijdens de kwalificaties. "Het is altijd verwarrend omdat ik bijna uit Q1 lag, wat op dat moment ontzettend frustrerend was. Maar toen we Q2 ingingen, stonden we opeens bovenaan. Dat is echt vreemd," zei Hamilton.
Ondanks zijn gemengde gevoelens, prees Hamilton de inspanningen van zijn team en benadrukte hij hoe geweldig het was om te zien dat zowel hij als George zo hoog eindigden.

Russell's perspectief
George Russell, die naast Max Verstappen op de eerste rij zal starten, gaf aan dat de recente vormverbetering van Mercedes op zaterdagen "vrij uitzonderlijk" is geweest. Russell benadrukte: "Dit weekend hadden we zeker niet verwacht om P2 en P3 op de grid voor zondag in te nemen. Dat is echt een aangename verrassing."

Vooruitblik op de Grand Prix
Met de verrassende prestaties van Mercedes in de kwalificatie, wordt de Grand Prix van Qatar een race om in de gaten te houden. Terwijl Mercedes zijn positie in het kampioenschap wil versterken, blijft de strijd met Ferrari intens. Fans wereldwijd kijken uit naar de race en de dynamiek tussen de teams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;