Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen dringt aan op wijziging F1-sprintformaat ondanks polepositie in Qatar

9 reacties | 825x gelezen
06-10-2023 22:47

ewald | Max Verstappen, de sterrijder van Red Bull, heeft een significante wijziging voorgesteld in het sprint race format van de Formule 1. Ondanks het behalen van de polepositie voor de Grand Prix van Qatar heeft de coureur bedenkingen bij bepaalde aspecten van dit raceformat.

Bron: Formule1nieuws

Sprintweekend en de regels
De huidige regels van het sprintweekend dicteren dat teams slechts één uur hebben om hun auto's af te stellen, in tegenstelling tot de drie uur tijdens een regulier raceweekend. Na deze sessie wordt er niet meer aan de auto's gewerkt. Max Verstappen heeft nu F1 aangespoord deze regels te versoepelen zodat teams meer tijd krijgen om hun auto's te optimaliseren en eventuele fouten in de afstelling te herstellen.

Ervaringen uit het verleden
Vorig jaar liep Red Bull tegen problemen aan tijdens het sprintweekend in Brazilië. Door de beperkte tijd voor de afstelling konden zij geen optimale setup vinden. Dit resulteerde in een overwinning voor Mercedes-coureur George Russell, terwijl Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez als zesde en zevende eindigden. Echter, in 2023 heeft Red Bull hierin duidelijk vooruitgang geboekt door poleposities te behalen in Oostenrijk en België.

Voorstel voor verandering
Hoewel Verstappen de polepositie voor de Grand Prix op Lusail heeft veiliggesteld, is hij van mening dat teams meer vrijheid moeten krijgen tijdens sprintweekends. Hij gaf aan: "Soms maak je beslissingen die je denkt dat goed zijn, en dan werkt het niet en is je hele weekend verpest omdat je de auto niet meer mag aanpassen."

Toekomstige evenementen
Verstappen begrijpt dat het huidige format gunstig kan zijn voor de show en diversiteit in de race. Toch benadrukt hij dat teams de mogelijkheid moeten hebben om fouten te herstellen, zeker als F1 besluit om door te gaan met dit type evenementen.

Wereldkampioenschap in zicht
De 26-jarige Verstappen staat op het punt zijn derde opeenvolgende wereldkampioenschap in de Formule 1 veilig te stellen. Als hij een zesde plaats of hoger behaalt in de sprint race van zaterdag, zal hij de titel binnenhalen.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;