Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Red Bull en Mercedes achtervleugels trekken de aandacht tijdens de Qatar GP F1

9 reacties | 1315x gelezen
06-10-2023 10:15

ewald | Na een korte pauze is de F1-actie weer terug, ditmaal in Qatar - de laatste halte voordat we naar de Amerika's vertrekken.

Bron: Formule1nieuws

Aanpassingen op het Lusail International Circuit
Zoals altijd passen teams zich aan aan de baancondities en configuratie. Het Lusail International Circuit vormt een unieke uitdaging. Qatar GP wordt gekenmerkt als een weekend waarbij de banden intensief worden gebruikt. Qatar is een van de heetste circuits op de kalender. Ondanks dat het een nachtrace is, zijn hoge temperaturen aanwezig, die de prestaties van de auto's en coureurs beïnvloeden.

Aandachtspunten voor teams
Pirelli heeft de hardste banden voor dit raceweekend voorbereid – C1, C2 en C3. Qatar belast banden echter in een verbazingwekkend tempo, vooral vanwege de snelle bochten en hoge temperaturen. Daarnaast heeft Lusail een nieuwe asfaltlaag, wat een onzeker element introduceert voor bandenslijtage.

Focus op aerodynamica
Het GP-circuit van Qatar heeft veel snelle bochten en slechts één recht stuk. Dit betekent dat teams zich meer zullen richten op aanpassingen aan hoge snelheden en aerodynamische pakketten met hoge downforce zullen meenemen.

Veranderingen aan de achtervleugels
De meest opvallende veranderingen zijn te zien aan de achtervleugels. Deze verklappen soms de filosofie van teams. We zien vleugels die hoge tot gemiddelde downforce genereren. Red Bull heeft bijvoorbeeld de achtervleugel onder de steilste hoek geïntroduceerd. Aan de andere kant lijkt de achtervleugel van Mercedes totaal anders. De toenemende populariteit van het “gesneden” eindplaatontwerp is ook opmerkelijk.

Koeling in Qatar
Koeling is een grote uitdaging in Qatar vanwege de hoge temperaturen. Teams moeten speciale aandacht besteden aan motor- en remkoeling om oververhitting van componenten te voorkomen.

Qatar Grand Prix - Wat kunnen we verwachten?
Een opwindend weekend staat voor de deur. We kijken uit naar welke teams zich het beste kunnen voorbereiden op deze unieke combinatie van hoge temperaturen en snelle bochten tijdens een nachtrace. De verwachtingen zijn dat Red Bull zal domineren, met McLaren kort daarachter. Maar in de Formule 1 is niets zeker.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;