Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton onthult 'topgeheim' 2024 nieuws na bezoek aan Mercedes-fabriek

9 reacties | 8368x gelezen
05-10-2023 22:04

ewald | Lewis Hamilton heeft de Mercedes-fabriek in Brackley bezocht na zijn reis naar Japan. Hier deelt hij waarom hij enthousiast is over F1 2024.

Bron: Formule1nieuws

Na het bezoeken van de Mercedes-fabriek in Brackley, kort na de Grand Prix van Japan, onthulde Lewis Hamilton zijn enthousiasme voor F1 2024. Hoewel Mercedes twee seizoenen achtereen geen uitdaging kon vormen voor de titel, na jaren van overheersing sinds de start van het hybride tijdperk, gaat nu alle aandacht uit naar 2024 en de aankomende W15.

Na de Japanse Grand Prix, waar geen van de Mercedes-coureurs het podium haalde, bezocht Hamilton de fabriek in Brackley om de voortgang voor het volgende jaar te checken. Hij toonde zijn opwinding toen hij met Sky F1 sprak voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar.

Wat maakt Hamilton zo enthousiast?
Op de vraag wat hij had gezien dat aanleiding kon geven tot opwinding voor 2024, reageerde Hamilton speels door te zeggen: "Dat kan ik niet vertellen, het is allemaal topgeheim!" Desondanks lichtte de zevenvoudige F1 Wereldkampioen een tipje van de sluier op over waarom hij uitkijkt naar het volgende seizoen.

Hoewel hij niet precies kon zeggen wat de W15 in de windtunnel laat zien.
"Op basis van mijn ervaring gedurende al deze jaren, ben ik geen aerodynamica-expert," zei hij. "Als je de windtunnel in gaat, is het altijd enorm spannend. Er zijn altijd nieuwe onderdelen die getest worden. Wat mij opwindt, is het zien waar de aerodynamici en het hele team aan werken. Dat inspireert mij."

Optimisme richting de Grand Prix van Qatar
Met de terugkeer van F1 naar het Lusail Circuit voor het eerst sinds de inaugurele race van Qatar in 2021, die gewonnen werd door Hamilton, werd hem gevraagd naar de stemming in het Mercedes-team. "Het is positief, over het algemeen positief," antwoordde hij. "Ik denk dat iedereen gewoon blij is om hier te zijn. De sfeer is goed. We blijven optimistisch, ondanks de uitdagingen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;