Menu
© Pirelli
Nieuws

Heeft Lawrence Stroll de coureurproblemen van zijn Aston Martin F1-team opgelost?

9 reacties | 1079x gelezen
05-10-2023 09:46

ewald | De komst van de Aston Martin Valkyrie naar het WEC kan Lawrence Stroll de kans geven zijn zoon uit het F1-team te halen...

Bron: Formule1nieuws

Aston Martin bevestigde afgelopen woensdag hun deelname aan het World Endurance Championship en het IMSA-kampioenschap met ten minste één prototype Valkyrie, terwijl de Britse fabrikant de Hypercar-klasse betreedt van de hoogste klasse sportscar racing. Deze stap kan wellicht gezien worden als een kans voor zakenman Lawrence Stroll om zijn gezicht te redden met betrekking tot de prestaties van zijn zoon, Lance.

Prestaties Lance Stroll een zorg voor Aston Martin
De prestaties van Lance Stroll in 2023 zijn moeilijk positief te spinnen. Ondanks de heldendaden die hij verrichtte om deel te nemen aan het volledige seizoen na zijn pre-season blessures, is de Canadese coureur een struikelblok geweest voor zijn team. Lance heeft ongetwijfeld zijn best gedaan, met name gezien de operaties die hij onderging om te racen. Maar in vergelijking met één van de grootste namen in de sport, zijn de prestaties van Stroll als solide maar onopvallend direct blootgesteld.

Als we naar de feiten kijken: Fernando Alonso behaalde 174 punten voor Aston Martin als nieuwkomer met zeven podiums uit 16 races. Hij staat vierde in het kampioenschap. In tegenstelling, heeft Stroll slechts 47 punten gescoord in dezelfde 16 races, een kwart van Alonso's punten.

Het perspectief van Aston Martin
De resultaten van de afgelopen races hebben grote invloed op het constructeurskampioenschap. Alonso heeft zijn best gedaan om het Silverstone-gebaseerde team in de strijd te houden voor de tweede plaats. Echter, door de daling in prestaties en het feit dat slechts één auto consistent punten heeft gescoord, zijn ze overtroffen door Mercedes en Ferrari.

De prestaties van Lance zijn Lawrence niet ontgaan. Het is intrigerend om te observeren hoe een zeer succesvolle zakenman zoveel geld investeert in een serieus F1-project, maar dit project actief hindert door het inhuren van een familielid wiens tekortkomingen pijnlijk worden blootgesteld.

WEC programma biedt mogelijkheden
De sportscar project, welke zal zien dat Aston Martin wordt vertegenwoordigd door IMSA-deelnemers Heart of Racing, staat gepland om in 2025 te beginnen.
Dit biedt de mogelijkheid om veranderingen door te voeren binnen het team. Het is een perfecte kans voor alle betrokkenen om hun gezicht te redden. Terwijl Lance misschien niet tot de F1-elite behoort, is hij meer dan in staat om een top endurance sportscar coureur te zijn.

Conclusie
Het blijft afwachten wat de toekomst brengt voor Lance Stroll en het Aston Martin F1-team. De komst van het WEC-programma roept veel vragen op en het zal interessant zijn om te zien welke beslissingen er worden genomen in de komende maanden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;