Menu
© AlphaTauri
Nieuws

AlphaTauri neemt definitief besluit over deelname Daniel Ricciardo aan de Grand Prix van Qatar

9 reacties | 943x gelezen
03-10-2023 14:33

ewald | Daniel Ricciardo's mogelijke terugkeer voor de Grand Prix van Qatar was een veelbesproken onderwerp sinds zijn verwonding. AlphaTauri heeft nu echter hun definitieve beslissing bekendgemaakt.

Bron: Formule1nieuws

De beslissing van AlphaTauri.
Daniel Ricciardo, naast zijn tijdelijke vervanger bij AlphaTauri, Liam Lawson, is al een tijdje een hot topic in de Formule 1-wereld. Hoewel er speculaties waren over Ricciardo's terugkeer voor de Grand Prix van Qatar, heeft AlphaTauri besloten om Liam Lawson en Yuki Tsunoda te laten racen op het Lusail Circuit dit weekend. Dit betekent dat Daniel Ricciardo's terugkeer naar de cockpit voorlopig wordt uitgesteld.

De reden voor het uitstel
Ricciardo liep een breuk in zijn metacarpale bot op na een crash tijdens de Grand Prix van Nederland. Hoewel er hoop was op zijn snelle herstel en terugkeer naar de race dit weekend, hebben Ricciardo en het team besloten geen onnodige risico's te nemen. Liam Lawson, die elke raceweekend beschikbaar was als mogelijke vervanger, krijgt nu nog een kans om te schitteren op het Lusail Circuit.

Ricciardo's eerdere prestaties
Ondanks zijn recente ongeluk heeft Ricciardo goede prestaties laten zien sinds zijn terugkeer bij AlphaTauri. Hij had twee races voltooid voor het team voor de zomerpauze. Daarnaast hebben Ricciardo en Tsunoda hun plaatsen bij het team voor 2024 al veiliggesteld, waardoor er geen haast is voor Ricciardo's comeback.

Lawson's toekomst
Lawson, die zich heeft verbonden aan een reserverol bij Red Bull en AlphaTauri voor het volgende seizoen, heeft nu ten minste nog één raceweekend om indruk te maken en zijn puntenaantal te verhogen, nadat hij zijn eerste F1-punten had behaald tijdens de Grand Prix van Singapore vorige maand.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;