Menu
© Alpine
Nieuws

Veranderingen bij Alpine: Luca de Meo slaat nieuwe weg in

11 reacties | 985x gelezen
03-10-2023 10:10

ewald | Alpine staat bekend om haar dynamische verschuivingen in de hogere rangen. Volgens insiders is Renault CEO Luca de Meo volop bezig met een grondige hervorming van het team.

Bron: GP Racing

Alpine's bewogen jaar
Het afgelopen jaar is bijzonder turbulent geweest voor Alpine, met een veranderende structuur in het hogere management. Het team staat momenteel onder leiding van interim-teamleider Bruno Famin, die het stokje heeft overgenomen na het vertrek van voormalig teamleider Otmar Szafnauer tijdens de zomerstop.

Daarnaast heeft de loyale Alan Permane het team verlaten na maar liefst 34 jaar trouwe dienst. Voormalig Alpine CEO Laurent Rossi heeft nu de opdracht zich te focussen op 'speciale projecten'. Opmerkelijk is ook de nieuwe investering van een consortium, waaronder Wrexham-eigenaren en Hollywood-sterren Rob McElhenney en Ryan Reynolds.

Visie van Luca de Meo
In de GP Racing podcast sprak voormalig Jordan Grand Prix en Cosworth hoofd Mark Gallagher over de zakelijke gevolgen van de veranderingen bij Alpine. Hij benadrukte dat Luca de Meo, CEO van Renault, vastbesloten is zijn visie voor het F1-team en het algemene merk Alpine te realiseren, vooral gezien de aanhoudende uitdagingen van het F1-team. Gallagher uitte zijn respect voor figuren zoals Szafnauer en Permane, maar benadrukte dat de veranderingen illustreren dat de Meo actief aan de slag gaat met Alpine's positie in de automotive sector. Tegen 2030 heeft Alpine het ambitieuze doel om zeven nieuwe modellen te lanceren.

Toekomstperspectief
De marketingstrategie van Alpine is onlosmakelijk verbonden met F1. Gallagher merkte op dat er binnen het team meer steun lijkt te zijn voor de veranderingen dan de media wellicht doet vermoeden. Hij gaf aan dat het belangrijkste is hoe het personeel in Enstone, het hart van het team, deze veranderingen ziet.

Conclusie
Het lijkt erop dat De Meo de resetknop heeft ingedrukt, met als doel Alpine te veranderen van een deelnemer naar een serieuze concurrent binnen de Formule 1. Franse media meldden vorige week dat De Meo het personeel van Alpine bijeen heeft geroepen om zijn steun voor het F1-project te bevestigen en een nieuwe koers voor het team uit te zetten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;