Menu
© AlphaTauri
Nieuws

GP Mexico roept op tot respect voor alle coureurs, inclusief Verstappen en Marko

9 reacties | 1013x gelezen
03-10-2023 10:04

ewald | De Grand Prix van Mexico, een van de meest sensationele races op de Formule 1-kalender, is weer in aantocht. Terwijl de thuisfavoriet, Sergio Perez, ongetwijfeld kan rekenen op massale steun van het lokale publiek, roept de organisatie op tot eenheid en respect voor alle deelnemers, inclusief Red Bull Racing's Max Verstappen en adviseur Helmut Marko.

Bron: Formule1nieuws

Initiatief voor een sportieve benadering
De organisatie van de race in Mexico-Stad heeft een opmerkelijk initiatief op poten gezet. Hoewel ze in hun officiële verklaring geen specifieke namen noemen, geeft een foto waarop Perez en Verstappen elkaar hartelijk omhelzen een duidelijke boodschap. Het is een stille oproep aan de fans om wederzijds respect te tonen, niet alleen voor de rijders onderling, maar ook voor alle teamleden.

De populariteit van Perez en de perceptie van Red Bull
Sergio Perez, de lokale held, wordt in de Mexicaanse media vaak geportretteerd als de underdog binnen het Red Bull-team. Claims als 'Verstappen wordt voorgetrokken' en 'Verstappen krijgt het beste materiaal' zijn niet onbekend. Ondanks dat Red Bull Racing deze beweringen meermaals heeft weerlegd, blijft het sentiment bij sommige fans bestaan.

#Racepect: Tolerantie op de baan
Het initiatief, genaamd #Racepect, is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op de intolerantie in de autosport. Recentelijk zijn er incidenten geweest waarbij coureurs werden uitgescholden of zelfs gediscrimineerd. "Dergelijke beledigingen en negatief gedrag mogen niet onopgemerkt blijven", aldus de GP-organisatie. Het hoofddoel is om een omgeving te creëren waarin respect, tolerantie, diversiteit en inclusiviteit centraal staan.

Een wereldwijde oproep
Rodrigo Sánchez, marketing- en PR-directeur van de Mexico City GP, benadrukt het belang van wederzijds respect: “We nodigen fans wereldwijd uit om hun favoriete coureur te ondersteunen, maar ook om respect te tonen voor hun rivalen. Een Grand Prix moet een viering zijn van sportiviteit.”❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;