Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull's behandeling van Sergio Perez ten opzichte van Nyck de Vries

9 reacties | 890x gelezen
03-10-2023 09:53

ewald | De verbazing van Christijan Albers. Voormalig F1-coureur Christijan Albers uit zijn verbazing over het feit dat Sergio Perez een andere behandeling bij Red Bull lijkt te krijgen dan Nyck de Vries. Hoewel Perez moeilijke tijden heeft doorgemaakt tijdens races in Singapore en Japan, blijft Red Bull vertrouwen in hem houden.

Bron: Formule1nieuws

Recente problemen voor Perez
In recente races heeft Sergio Perez meerdere problemen ondervonden. Na een botsing met Alex Albon in Singapore ontving hij een tijdstraf van vijf seconden. In Japan kreeg hij zelfs twee vijf-seconden straffen, met als dieptepunt zijn actie tegen Kevin Magnussen. Ondanks deze problemen blijft Red Bull achter Perez staan.

Het ongelukkige lot van Nyck de Vries
Nyck de Vries, de Formule 2 en Formule E kampioen, begon in F1 2023 naast Yuki Tsunoda voor AlphaTauri, Red Bull's junior team. Echter, na slechts 10 races besloot Red Bull om De Vries te vervangen door Daniel Ricciardo. Volgens velen was dit een bewijs van het "destructieve" gedrag van Red Bull-adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner.

Het groeiende gat tussen Perez en Verstappen
Hoewel Perez toegang heeft tot de racegegevens van Max Verstappen, lijkt hij de kloof niet te kunnen dichten. Albers merkte op in een gesprek met De Telegraaf dat het verschil alleen maar groter wordt. De vraag rijst dan ook: hoe lang kan Red Bull de prestaties van Perez blijven verdedigen?

Toekomstperspectief voor Perez
Sergio Perez heeft onlangs toegegeven dat hij moeite heeft om het maximale uit de Red Bull-wagen te halen, in tegenstelling tot zijn teamgenoot Verstappen. Ondanks de uitdagingen staat Perez nog steeds op de tweede plaats in het kampioenschap. Echter, met een steeds sterker wordende Lewis Hamilton op zijn hielen, is het de vraag of hij zijn positie kan behouden.

Conclusie
Red Bull's besluitvormingsproces met betrekking tot hun coureurs blijft intrigeren. Terwijl de ene coureur snel aan de kant wordt gezet, krijgt de andere meer kansen om zich te bewijzen. Alleen de tijd zal leren of Red Bull's vertrouwen in Perez terecht is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;