Menu
© Andretti Global
Nieuws

Andretti krijgt officiële FIA-goedkeuring: een significante mijlpaal voor het 11e F1-team

9 reacties | 975x gelezen
02-10-2023 19:50

ewald | Het Amerikaanse raceteam Andretti heeft de officiële goedkeuring van de FIA gekregen om zich bij de F1-grid aan te sluiten. De volgende uitdaging voor het team is nu om de FOM ervan te overtuigen hun deelname ook goed te keuren.

Bron: Formule1nieuws

Het pad naar FIA-goedkeuring
Eerder dit jaar diende Andretti hun 'Expression of Interest'-aanvraag in bij de FIA. Deze stap is met succes voltooid. Ondanks deze overwinning ligt er nog een zware taak voor hen. Om daadwerkelijk deel te nemen aan de F1-races, moet Andretti nu de commerciële vleugel van de sport, FOM, overtuigen, die tot nu toe terughoudender lijkt.

Andretti-Cadillac: Een veelbelovende samenwerking
Sinds 2021 is Andretti op zoek naar een plek op de grid. Het team kondigde onlangs een samenwerking aan met General Motors, waarbij ze als Andretti-Cadillac zullen optreden. Deze samenwerking brengt de toegevoegde waarde die veel bestaande teams graag hadden willen zien.

FIA's beoordelingsproces
In hun verklaring gaf de FIA aan dat Andretti het enige team was dat voldeed aan alle criteria van de vier die hun aanvraag indienden. De criteria omvatten zowel sportieve en technische bekwaamheid als de financiële gezondheid van het team. Bovendien werden de aanvragen beoordeeld op hun vermogen om te voldoen aan duurzaamheidscriteria en een positieve maatschappelijke impact te leveren in overeenstemming met de benadering van de FIA op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie.

Na goedkeuring van de aanvraag zal de FIA hun bevindingen overdragen aan FOM voor commerciële besprekingen.

Toekomstige stappen en betrokkenheid van andere teams
De president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, benadrukte de grondigheid van het beoordelingsproces. Hij gaf ook aan dat het 'Expressions of Interest'-proces een positieve ontvangst kreeg van de FIA's 2026 F1 Power Unit Regulations, wat verdere betrokkenheid van merken zoals Audi, Honda en Ford opleverde.

Het FIA-proces bestond uit drie fasen: uitnodigingen voor interesse, evaluatie en goedkeuring van die aanvragen, en tot slot het overbrengen van de bevindingen aan FOM.

Conclusie
Met de goedkeuring van de FIA bevindt Andretti zich in een gunstige positie voor de toekomstige deelname aan F1-races. De volgende cruciale stap is de goedkeuring van FOM. Met de sterke samenwerking van Andretti-Cadillac en de steun van de FIA, is de toekomst van Andretti in de F1-wereld veelbelovend.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;