Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes' keuze voor George Russell boven Valtteri Bottas onder de loep

9 reacties | 837x gelezen
02-10-2023 09:47

ewald | De promotie van George Russell naar Mercedes heeft het team 'uit evenwicht' gebracht. Na jaren van harmonie tussen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton bij Mercedes, heeft de opkomst van George Russell tot onenigheid geleid. Russell, afkomstig van Williams, werd door Mercedes gekozen om Bottas eind 2021 te vervangen. Toto Wolff maakte deze verandering met het oog op de toekomst van Mercedes, anticiperend op het mogelijke vertrek of pensioen van Hamilton.

Bron: Formule1nieuws

Echter, nu Hamilton heeft besloten om nog twee jaar bij het team te blijven, ontwikkelt zijn relatie met Russell zich op een uitdagende manier. Hun onderlinge strijd werd duidelijk zichtbaar tijdens de race in Japan.

Peter Windsor over de disbalans bij Mercedes
In een recente livestream op YouTube na de Grand Prix van Japan, deelde voormalig Williams en Ferrari UK manager Peter Windsor zijn inzichten over de kwestie. Hij werd gevraagd of hij Russell ziet als potentieel wereldkampioen, zeker na zijn opvallende fout in Singapore.
Windsor gaf aan dat Russell's komst naar Mercedes het team heeft veranderd, waardoor de eerder bereikte harmonie tussen Hamilton en Bottas is verstoord.

Hij suggereerde dat Mercedes nu voor een uitdaging staat vanwege deze verandering.

Vergelijking met Red Bull Racing
Windsor wees ook op Red Bull Racing als voorbeeld, waar Max Verstappen duidelijk de nummer één is en Sergio Perez zijn bijdrage levert om het team naar kampioenssucces te leiden. "Als je Max hebt, heb je geen George nodig in de andere auto, je hebt een Perez nodig," zei hij.

Conclusie
De keuze voor Russell boven Bottas blijft controversieel. Beiden zijn getalenteerde coureurs, maar hun dynamiek met Hamilton is duidelijk verschillend. De toekomst zal uitwijzen of deze keuze voordelig is voor Mercedes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;