Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen: De eerste Formule 1-miljardair in de maak?

9 reacties | 4165x gelezen
02-10-2023 08:56

ewald | Max Verstappen is zonder twijfel een van de meest veelbelovende talenten in de geschiedenis van de Formule 1. Met zijn jeugd en indrukwekkende prestaties staat hij op het punt om geschiedenis te schrijven.

Bron: Formule1nieuws

Max's opmars in de Formule 1
Max's succes in de Formule 1 is niet te ontkennen. Hij klom snel op in de ranglijsten en sloot zich aan bij de grootste legendes van de sport. Recentelijk brak hij het record voor de meeste opeenvolgende Grand Prix-overwinningen met 10 overwinningen achter elkaar. Deze indrukwekkende prestaties zijn des te verbazingwekkender gezien zijn jonge leeftijd; hij vierde pas onlangs zijn 26e verjaardag.

Wat zeggen de cijfers?
Experts, waaronder voormalig Jordan Grand Prix en Cosworth hoofd Mark Gallagher, zijn van mening dat Verstappen de sport's eerste miljardair kan worden. Max's huidige Red Bull Racing contract levert hem naar verluidt zo'n $50 miljoen per jaar op. Dit bedrag is exclusief eventuele bonussen voor race- of kampioenschapsoverwinningen, en ook exclusief commerciële sponsordeals zoals zijn huidige contract met de Nederlandse supermarktketen Jumbo.

Max's persoonlijkheid en marktwaarde
In tegenstelling tot zijn tijdgenoot Lewis Hamilton, die bekend staat om zijn liefde voor mode, muziek en beroemdheden, is Max een mensen persoon. Hij besteedt zijn vrije tijd graag thuis met zijn vriendin Kelly Piquet en hun dochter Penelope en neemt vaak deel aan online sim-race-evenementen op platforms zoals iRacing. Ondanks zijn meer ingetogen persoonlijkheid is Verstappen een icoon in zijn thuisland, Nederland. Hij is bijna overal te zien, van Red Bull displays tot Jumbo Supermarkten.

Conclusie
Terwijl Max Verstappen zich blijft concentreren op zijn passie voor racen, zijn velen van mening dat zijn financiële succes in de sport grenzeloos kan zijn. Zijn vastberadenheid, talent en marktwaarde in Nederland positioneren hem als een mogelijke toekomstige miljardair in de wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;