Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell en zijn streven na een teleurstellend seizoen

9 reacties | 902x gelezen
29-09-2023 22:06

ewald | 2023 is voor George Russell een jaar om snel te vergeten. Na enkele indrukwekkende races en uitzonderlijke momenten met Mercedes, beschrijft hij het seizoen als een "ramp" op persoonlijk vlak.

Bron: Sky F1

Onverwachte wendingen in de Grand Prix van Singapore
Het laatste rondje van de Grand Prix in Singapore was een pijnlijk moment voor Russell. Een crash maakte abrupt een einde aan zijn kans op een overwinning. Deze tegenslag staat symbool voor zijn uitdagende seizoen bij Mercedes.

Van hoogtepunt naar dieptepunt
In 2022 overtrof Russell zijn teamgenoot, de zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton, in het puntenklassement. Dit tijdens zijn debuutseizoen bij Mercedes. Echter, in 2023 zijn de rollen omgedraaid. Hamilton is nu in een hevige strijd verwikkeld met Fernando Alonso voor de derde plaats in het kampioenschap. Sergio Perez, met een niet-zekere tweede plek, wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden. Russell daarentegen staat op de achtste plaats, met een achterstand van 75 punten op zijn teamgenoot.

Team boven persoonlijke prestaties
Ondanks de persoonlijke tegenvallers is Russell vastberaden om Mercedes te helpen hun huidige tweede plek in het Constructeurskampioenschap te behouden. Hun voorsprong op Ferrari is momenteel 20 punten. "Mijn doel op dit moment is om de tweede plaats voor het team in het Constructeurskampioenschap te verzekeren," verklaarde Russell aan Sky F1.

Red Bull domineert 2023
Terwijl Mercedes de tweede plaats als beste uitkomst had geaccepteerd, werd dit in Japan officieel toen Max Verstappen won. Hiermee verzekerde Red Bull hun Constructeurstitel voor 2023. Mercedes' communicatiechef Bradley Lord erkende de superioriteit van Red Bull dit seizoen en sprak zijn bewondering uit.

Wat brengt de toekomst?
De Formule 1 keert terug naar het Lusail International Circuit met de Grand Prix van Qatar. Fans over de hele wereld zijn benieuwd of Hamilton de winst van 2021 kan herhalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;