Menu
© Pirelli
Nieuws

Lando Norris is mogelijk interessant voor Audi

9 reacties | 856x gelezen
29-09-2023 10:52

ewald | Sky F1-verslaggever Craig Slater heeft onthuld dat Lando Norris mogelijk interessant zou kunnen zijn voor Audi. Dit komt vooral naar voren nu Audi zich voorbereidt om zich in 2026 bij het F1-grid te voegen.

Bron: Sky F1

Norris' contract met McLaren
Lando Norris heeft momenteel een contract bij McLaren dat loopt tot eind 2025. Dit betekent dat zijn huidige overeenkomst afloopt voordat de nieuwe generatie uitdagers en krachtbronnen in 2026 wordt geïntroduceerd. Tegen die tijd zal ook Audi, een grootmacht in de autosport, toetreden tot de Formule 1.

De samenwerking tussen Audi en Sauber
Recente ontwikkelingen hebben aan het licht gebracht dat Audi een overeenkomst heeft gesloten met Sauber. Hierdoor zal Sauber vanaf 2026 getransformeerd worden tot het officiële Audi-team en gebruik maken van de Audi-krachtbron. Dit heeft al tot veel speculatie geleid over wie de coureurs zullen zijn die voor dit nieuwe team zullen rijden.

Norris' mogelijke toekomst bij Audi
Als Norris een voetballer zou zijn, zou hij volgens Slater in de categorie van "100 miljoen" vallen, vergelijkbaar met Bellingham die onlangs de overstap maakte naar Real Madrid. Mocht een team Norris eerder willen inlijven dan het einde van zijn contract bij McLaren, dan zou er een aanzienlijk bedrag op tafel moeten komen. Terwijl teams als Red Bull al hebben aangegeven interesse te hebben in Norris, is er op dit moment geen team dat klaar lijkt te zijn om zo'n som te betalen voor het seizoen 2025 of eerder.

De waarde van Norris binnen het team
Norris, die in zijn zesde jaar zit bij McLaren en nu de meest ervaren coureur van het team is, heeft in het verleden ook een ontwikkelingsrol gespeeld. Een andere cruciale vraag is of er een afkoopclausule in zijn contract staat. Slater geeft aan dat voor zover hij weet, er geen grote afkoopclausule is, wat betekent dat teams die geïnteresseerd zijn in zijn diensten een hoge prijs moeten betalen.

De toekomst van Norris
Op dit moment lijkt het erop dat Norris geen intentie toont om McLaren te verlaten voordat zijn huidige contract afloopt. Ondanks dat Norris en zijn teamgenoot Oscar Piastri hun zinnen hebben gezet op Aston Martin en hun vierde plek in het F1 2023 Constructeurskampioenschap, blijft zijn toekomst een interessant gespreksonderwerp.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;