Menu
© Williams
Nieuws

Williams geeft belangrijke update over de toekomst van Logan Sargeant in F1

9 reacties | 818x gelezen
29-09-2023 10:27

ewald | Williams blijft Logan Sargeant ondersteunen. Volgens James Vowles is het einde van de weg voor hun nieuwkomer nog lang niet in zicht.

Bron: Formule1nieuws

Ondersteuning van Williams voor Logan Sargeant
Sargeant, de eerste Amerikaanse coureur sinds 2015 in de Formule 1, trad toe met veel aandacht, mede vanwege de groeiende populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten. Echter heeft de coureur uit Florida een moeilijke start van zijn F1-carrière gehad na zijn promotie vanuit de Williams Driver Academy.

Hoewel zijn ervaren teamgenoot Alex Albon tot nu toe 21 punten heeft behaald in F1 2023, moet Sargeant nog van start gaan. Ondanks enkele incidenten stelt Vowles dat de tijdschermen niet altijd het ware verhaal vertellen over Sargeant.

Aerodynamische updates en verschillen in prestaties
Vowles legde uit dat Albon aerodynamische updates had tijdens de race in Suzuka, terwijl Sargeant die niet had. Toch zag Williams weinig verschil in het tempo van hun coureurs. Vowles benadrukte de positieve signalen uit het seizoen, ondanks de uitdagingen die de nieuwkomer heeft ervaren.

Toekomstige beslissingen en de route voorwaarts
"We zullen blijven werken met Logan en in hem investeren," bevestigde Vowles. Hij benadrukte dat zowel het team als de coureur samen op een reis zijn. Williams heeft een jonge rijdersprogramma waarin ze zullen blijven investeren.

Echter, als Williams besluit Sargeant niet te behouden voor F1 2024, is voormalig Haas-coureur en huidig Mercedes-reserve Mick Schumacher genoemd als mogelijke vervanger. Toch, volgens recente waarnemingen en geruchten, lijkt Sargeant nog steeds de eerste optie voor Williams.

Vooruitblik naar de Qatar Grand Prix
De komende Grand Prix in Qatar is een cruciaal raceweekend voor Sargeant en Albon. Beide coureurs zullen deelnemen aan de Lusail International Circuit, een circuit waar ze nog nooit eerder hebben geracet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;