Menu
© Red Bull
Nieuws

Honda's toekomstplannen voor de Red Bull motor in 2024

9 reacties | 1495x gelezen
29-09-2023 10:12

ewald | Verbeteringen ondanks de motorstop. Ondanks de huidige motorstop in de Formule 1, onthulde Koji Watanabe, de baas van Honda, dat er verbeteringen op komst zijn voor de power unit van de Red Bull auto's in 2024. Hoewel de regels ontwikkeling op het gebied van prestaties verbieden, is het optimaliseren van de betrouwbaarheid wel toegestaan.

Bron: Formule1nieuws

Betrouwbaarheid en duurzaamheid
Met het oog op deze regelgeving heeft Honda zich gericht op het vergroten van de betrouwbaarheid van hun motoren. Naarmate een power unit meer kilometers maakt, kan de prestatie verminderen door slijtage. Gezien teams in 2023 slechts drie power units mogen gebruiken, is het cruciaal dat de kracht die ze kunnen leveren niet verslechtert. "Qua kracht en prestaties zullen we misschien niets verbeteren, maar op andere gebieden kunnen we zeker vooruitgang boeken met deze motor," verklaarde Watanabe aan De Telegraaf.

Concurrentie op de horizon
Terwijl Ferrari aanzienlijke ontwikkelingen heeft doorgemaakt en Mercedes' ERS-systeem buitengewoon sterk blijkt, is Honda van plan hun motor te verbeteren qua levensduur. Deze vooruitzichten voor de toekomst beloven veel goeds voor het seizoen 2024.

Veranderende allianties
De samenwerking tussen Honda en Red Bull verandert langzaam. Red Bull zal overschakelen naar Ford power voor de nieuwe regelgevingscyclus, terwijl Honda zijn trouw aan Aston Martin zal geven. Door deze veranderende loyaliteiten is de communicatie over toekomstige technologieën tussen de twee partijen gestopt.

Honda's toekomst in de Formule 1
Honda had de samenwerking met Red Bull graag voortgezet, vooral na het gezamenlijk winnen van hun tweede opeenvolgende Constructeurs' Kampioenschap. Maar door een besluit van het moederbedrijf van Honda in 2020, koos Red Bull uiteindelijk voor Ford. Desondanks heeft Watanabe geen spijt van de beslissingen die zijn genomen. De hernieuwde betrokkenheid van Honda bij de Formule 1, gekoppeld aan de toekomstige motorreglementen, positioneert het bedrijf sterk voor toekomstig succes in de sport.

Honda onderscheidt zich
Terwijl Honda zijn stempel drukt op de Formule 1, benadrukt het bedrijf ook zijn onderscheidende factor ten opzichte van andere grote automerken zoals Toyota en Nissan. Hun aanhoudende betrokkenheid en successen in de Formule 1 maken duidelijk dat Honda een dominante speler blijft in de motorsport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;