Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin reageert op opmerkingen van Fernando Alonso over 'voor de leeuwen geworpen'

9 reacties | 904x gelezen
28-09-2023 11:07

ewald | Toen Fernando Alonso zijn frustraties uitte dat Aston Martin hem "voor de leeuwen had geworpen", liet Mike Krack, teambaas van Aston Martin, weten volledig achter de uitlatingen van zijn coureur te staan.

Bron: Formule1nieuws

Fernando's positie na de pitstop
In de Japanse Grand Prix startte Alonso op zachte banden. Dit zorgde voor een snelle stijging naar de zesde plek, maar de hoge temperaturen en de slijtage van de banden vereisten een vroege pitstop. Na terugkomst in het drukke verkeer was de Spanjaard niet onder de indruk en maakte hij zijn mening duidelijk aan het team.

De reactie van Alonso
"Je hebt me voor de leeuwen gegooid door zo vroeg te stoppen," zei Alonso via de radio. De tweevoudig wereldkampioen wist de race uiteindelijk als achtste af te ronden en beschuldigde FOM ervan de radioberichten uit hun context te halen. Hoewel hij "niet boos" was op zijn pitmuur, was hij wel teleurgesteld over de timing van de pitstop. "Soms hebben we voordeel," voegde hij eraan toe.

Aston Martin's perspectief
Vanuit Aston Martin’s kant had Krack geen problemen met de opmerkingen van zijn coureur. Hij waardeert juist de passie van Alonso. "Iedere coureur is gepassioneerd. Als een coureur zoiets niet zou zeggen, wat voor coureur is het dan? Voor ons is het een motivatie," verklaarde Krack. Hij erkende dat Aston Martin voor een dilemma stond op het circuit van Suzuka vanwege hun keuze voor een aerodynamisch pakket. Dit zorgde voor een mindere topsnelheid waardoor Alonso moeite had met inhalen.

De strijd in het klassement
Hoewel Aston Martin slechts vier punten behaalde in Japan en McLaren er 32 scoorde, is het gat tussen de twee teams nu slechts 49 punten met nog zes races te gaan. Krack gaf toe dat Aston Martin meer had moeten doen om bij te blijven. "Het gaat om ontwikkeling. Sommige teams hebben grote stappen gezet en andere minder. Wij hebben niet genoeg gedaan," aldus Krack.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;