Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton stelt grote uitdaging voor Mercedes voor F1 2024 seizoen

9 reacties | 884x gelezen
28-09-2023 10:55

ewald | Lewis Hamilton heeft Mercedes duidelijk gemaakt dat ze de komende zes maanden de meest intensieve ontwikkelingsperiode ooit moeten doormaken om te kunnen concurreren met Red Bull in 2024.

Bron: Sky F1

Red Bull domineert, Mercedes moet volgen
Dit jaar is het kampioenschap duidelijk in handen van Red Bull. Het team uit Milton Keynes heeft de titel bij de constructeurs al binnen en ook bij de coureurs lijkt het slechts een kwestie van tijd. De concurrentie heeft het moeilijk, waarbij teams als Aston Martin, Ferrari, McLaren en Mercedes strijden om de overgebleven plaatsen.

De cruciale periode voor Mercedes
Hoewel Mercedes momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap staat, hebben ze onlangs wat terrein verloren. McLaren lijkt nu de grootste concurrent van Red Bull te zijn. Hun updates tijdens het seizoen hebben hun rondetijden drastisch verbeterd. Hamilton is van mening dat Mercedes hier een voorbeeld aan moet nemen. “We kunnen niet negeren wat McLaren heeft bereikt,” verklaarde hij aan Sky F1. “We moeten hun aanpak overwegen. Ik geloof echt dat mijn team dit kan.”

De uitdaging voor het team
Volgens Hamilton is het nu tijd voor verandering bij Mercedes. Hij gelooft dat de huidige manier van werken niet effectief is. Maar hij heeft vertrouwen in zijn team: "Dit is een team dat wereldkampioenschappen verdient."

De Brit benadrukt dat de beslissingen die nu worden genomen cruciaal zijn voor de toekomst van het team. Mercedes staat voor een enorme uitdaging in de komende zes maanden. Eerder dit jaar bekritiseerde Hamilton Mercedes al omdat ze niet naar hem luisterden. Maar nu lijkt er een verandering te zijn: "De punten die George en ik naar voren hebben gebracht, worden nu volledig meegenomen."

De toekomst voor Mercedes
Hoewel Mercedes dit seizoen nog geen Grand Prix heeft gewonnen, blijft de hoop bestaan. Ferrari is tot nu toe het enige team dat Red Bull enigszins heeft kunnen uitdagen, met Carlos Sainz die in Singapore wist te winnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;