Menu
© Ferrari
Nieuws

Twijfels over volledige race-terugkeer Sebastian Vettel

9 reacties | 790x gelezen
28-09-2023 10:45

ewald | Overwegingen over Vettel's Formule 1-toekomst. Sebastian Vettel, de viervoudig wereldkampioen Formule 1, nam afscheid van zijn carrière in deze prestigieuze racewereld aan het einde van 2022. Zijn twee seizoenen bij Aston Martin markeerden het einde van een opmerkelijke carrière, althans voorlopig

Bron: Sky F1

Geruchten over Vettel's terugkeer
Een recent interview met Sky F1's Martin Brundle heeft echter de deur geopend voor speculatie over Vettel's race-toekomst. De voormalige coureur heeft zelf niet uitgesloten dat hij ooit weer in de Formule 1 zou kunnen racen.

Rulle's mening over Vettel's beslissing
Tijdens haar verschijning op de F1 Nation podcast voor de Japanse Grand Prix, uitte Silja Rulle, de Formule 1 verslaggever van BILD, haar overtuiging dat een volledige terugkeer naar het racen wellicht niet op Vettel's agenda staat. Vettel's passie voor nieuwe milieuprojecten, gecombineerd met zijn liefde voor tijd doorbrengen met zijn familie, suggereert een andere levensrichting buiten het circuit.

Sam Hignett's bevestiging
Er zijn gesprekken bevestigd tussen Jota teambaas Sam Hignett en Vettel over een mogelijke rol in het Wereldkampioenschap in 2024. Rulle heeft echter opgemerkt dat hoewel Vettel duidelijk de adrenaline en het rijden mist, hij ook de vrijheid waardeert die komt met het niet gebonden zijn aan een volledig raceprogramma.

Pedro de la Rosa's inzicht
Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa reflecteerde op de mogelijke terugkeer van Vettel en sprak over de unieke positie van Vettel, die in staat was om op eigen voorwaarden met pensioen te gaan. Voor de meeste coureurs, waaronder De la Rosa zelf, is de beslissing om met pensioen te gaan vaak uit handen genomen. De uitdagingen en eisen van de Formule 1 zijn zwaar, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. De beslissing om terug te keren, vooral gezien de groeiende racekalender, is een persoonlijke afweging tussen passie voor racen en tijd met geliefden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;