Menu
© Red Bull
Nieuws

Diepgang in Verstappens dominantie: waarom hij bijna onoverwinnelijk is op snelheid

9 reacties | 2704x gelezen
27-09-2023 16:30

ewald | Adrian Newey, gerespecteerd ontwerper van Red Bull Racing's befaamde RB18 en RB19, heeft een sterke mening over Max Verstappen. Het is een mening die door vele liefhebbers van de Formule 1 wordt gedeeld.

Bron: Beyond the Grid

De snelheidskoning: Max Verstappen
Newey is er vast van overtuigd dat Max Verstappen op het vlak van pure snelheid haast niet te overtreffen is. Door de jaren heen hebben veel coureurs hun talent getest tegen Verstappen, maar weinigen hebben hem kunnen overtreffen. Desondanks is er volgens Newey een alternatieve route om de Nederlandse coureur te overwinnen.

Formule 1's elite vergeleken
In de Beyond the Grid podcast wordt aan Newey een boeiende vraag gesteld. Wie van de Formule 1 legendes zoals Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Mika Hakkinen, Sebastian Vettel en uiteraard Max Verstappen zou het meest dynamische duo vormen? Newey is terughoudend met zijn antwoord, benadrukkend dat elke wereldkampioen uniek en uitzonderlijk is in zijn eigen recht. Een intrigerende factor is het zelfvertrouwen en geloof van een coureur in zijn eigen kunnen.

De uitdagingen binnen een team
Newey haalt Alex Albon naar voren als een voorbeeld van een coureur die worstelde met Verstappens snelheid. Het kan ontmoedigend zijn voor teamgenoten om naast een coureur van Verstappens kaliber te racen. Het verschil in vaardigheid tussen teamgenoten kan tot uitdagingen leiden, waarbij erkenning van het eigen niveau essentieel is voor teamharmonie.

Het overtreffen van Verstappens snelheid
Hoewel Newey benadrukt dat het verslaan van Verstappen op snelheid een enorme uitdaging is, gelooft hij dat er andere manieren zijn om dit te bereiken. Hij haalt de rivaliteit aan tussen Niki Lauda en Alain Prost en de intense strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in 2016 als voorbeelden van hoe snelheid niet altijd de doorslaggevende factor is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;