Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Nyck de Vries bevestigt 2024 contract en kiest voor hernieuwde start in Formula E

9 reacties | 894x gelezen
27-09-2023 13:25

ewald | Nyck de Vries maakt een indrukwekkende comeback in de motorsport door terug te keren naar een eerder betreden pad. Zijn beslissing om in seizoen 10 van Formula E te racen, wordt met enthousiasme ontvangen door fans en experts.

Bron: Formule1nieuws

Nyck de Vries en zijn historische successen in Formula E
De Nederlandse coureur, Nyck de Vries, is geen vreemdeling in de Formula E wereld. Als de eerste FIA-erkende wereldkampioen in deze categorie, vestigde hij zijn naam in het seizoen 2020-21. Deze overwinning vormde de basis voor zijn overstap naar Formula 1 bij AlphaTauri.

Korte pitstop bij AlphaTauri
Na een kortstondig avontuur in Formula 1, waar hij slechts 10 races reed voor het Red Bull junior team, keert De Vries terug naar zijn roots. De omgeving waar hij zich het meest thuis voelt: Formula E.

Terugkeer naar vertrouwd terrein
De Vries heeft eerder drie seizoenen bij het Mercedes Formula E team doorgebracht en was tegelijkertijd de reserve coureur voor de Silver Arrows in F1. Deze ervaring kwam goed van pas toen hij zijn F1-debuut maakte in Monza in 2022 voor Williams.

Zijn besluit om weer deel te nemen aan de Formula E is ingegeven door zijn vertrouwen in de sport en zijn eerdere prestaties. “Het is geweldig om deel uit te maken van zo'n groot automerk als Mahindra en hen te vertegenwoordigen in Formula E," zei De Vries.

Toekomstplannen met Mahindra
Volgens De Vries is de toekomst met Mahindra in Formula E veelbelovend. "Ik denk dat het geen geheim is dat het team een moeilijke start heeft gehad met Gen3. Maar ik geloof dat we met de geleerde lessen en de aanstaande veranderingen, nog grotere stappen voorwaarts kunnen zetten," voegde hij eraan toe.

Begin van een nieuw avontuur Met het ondertekenen van het contract met Mahindra, samen met Edoardo Mortara, is er een geheel nieuwe line-up voor seizoen 10 van Formula E. Fans kunnen uitkijken naar de pre-seizoen tests in Valencia van 23-27 oktober en de start van het nieuwe Formula E-seizoen in Mexico-Stad op 13 januari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;