Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull’s Verduidelijking over Hun RB19-Specificatie in Japan

9 reacties | 954x gelezen
27-09-2023 11:01

ewald | Na een teleurstellende prestatie in Singapore heeft Red Bull tijdens de Grand Prix in Japan enkele cruciale antwoorden verkregen.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull's respons op Singapore
Het Red Bull team keerde terug uit Singapore met een onbeantwoorde vraag over hun nieuwe vloerspecificatie voor de RB19. Deze nieuwe specificatie was ontworpen om meer camber in de voorrand van de vloer te produceren, met als doel een betere lokale aerodynamische belasting te creëren. Ondanks de hoge verwachtingen, hadden zowel Max Verstappen als Sergio Perez problemen tijdens de trainingssessies in Singapore. Het team koos er vervolgens voor om terug te keren naar hun gebruikelijke vloerspecificatie voor de rest van het weekend in Singapore.

Verbeterde prestaties in Japan
Het was duidelijk dat alle ogen gericht waren op de RB19's in Japan, vooral na de technische veranderingen in Singapore. Verstappen liet echter zien dat de resultaten in Singapore een eenmalige tegenslag waren. Hij behaalde een dominante pole position op zaterdag en won uiteindelijk de race met bijna 20 seconden voorsprong op Lando Norris.

Bij het gebruik van hun nieuwe vloerspecificatie in Japan, kwam de vraag op of deze specificatie het verwachte prestatieniveau had geleverd. Christian Horner, teambaas van Red Bull, bevestigde dat het aan de verwachtingen voldeed. Hij verduidelijkte dat de beslissing om de vloer in Singapore te vervangen voornamelijk was om elke variabele te elimineren. Horner gaf toe: “Niemand geloofde echt dat de vloer het probleem was. We wilden gewoon niet weggaan uit Singapore met die knagende vraag.”

Toekomstige vooruitzichten
Het seizoen is nog lang niet voorbij, en er zijn nog vele races te gaan. Met verschillende sprint races op de kalender kan de druk om de auto's af te stellen in slechts één trainingssessie uitdagend zijn. Christian Horner wees op de mogelijke complicaties die kunnen ontstaan, vooral als het team niet precies in het juiste venster komt na de eerste trainingssessie.

Slotgedachten
Terwijl Red Bull blijft streven naar dominantie in het seizoen 2023, is het duidelijk dat het team leert en zich aanpast aan elke race en uitdaging die op hun pad komt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;