Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes teamgenoten en hun radioboodschappen: Een teken van zwakte?

9 reacties | 855x gelezen
27-09-2023 10:47

ewald | In de recente Grand Prix van Japan waren er opvallende radioboodschappen te horen tussen Mercedes-teamgenoten George Russell en Lewis Hamilton. Deze boodschappen hebben de pitmuur van Suzuka en het grote publiek bereikt en zijn onderwerp van discussie geworden in de racewereld.

Bron: ViaPlay

De situatie op de baan
Tijdens de race was er een moment waarop Russell Hamilton inhaalde bij de chicane aan het einde van ronde vijf. Niet veel later passeerde Hamilton hem op het rechte stuk. Verderop in de race had Hamilton een uitstapje bij Degnar 2, waardoor de zevenvoudig wereldkampioen breed ging en Russell dichterbij kon komen. Dit leidde tot een spannend moment waar Russell een inhaalactie overwoog bij Spoon.

Radioboodschappen als strategische zetten?
De boodschappen die via de radio werden verzonden, waren indicatief voor de spanning tussen de twee coureurs. Russell vroeg op een gegeven moment: “Met wie willen we hier vechten? Met elkaar of met de anderen?” Later in de race, toen Hamilton Russell naderde en Carlos Sainz hem op de hielen zat, wilde Hamilton dat Russell hem liet passeren en informeerde Mercedes: “We gaan deze posities verliezen.”

Analyse van de race-experts
Ernest Knoors, analist bij Viaplay, gelooft dat de coureurs Mercedes naar hun hand willen zetten. Hij merkte op dat hoewel Hamilton aanvankelijk de nummer één binnen het team was, Russell nu sterk presteert, wat de interne competitie verhoogt. Dit resulteert in heftige gevechten op de baan en mentale spelletjes daarbuiten.

Kees van der Grint, een voormalig Bridgestone ingenieur, interpreteert de radioboodschappen als een teken van zwakte. Deze visie wordt gedeeld door Knoors, die suggereerde dat de coureurs hulp van buitenaf zoeken. Van der Grint voegde eraan toe dat hij gelooft dat Hamilton uiteindelijk een crash zal veroorzaken vanwege zijn frustratie tegenover Russell.

Reactie vanuit Mercedes
Bradley Lord, communicatiehoofd van Mercedes, minimaliseerde de radiogesprekken door te stellen dat beide coureurs hard aan het racen waren en dat de berichten een weerspiegeling waren van die intensiteit. Hij benadrukte dat wat gezegd wordt in het heetst van de strijd niet te letterlijk moet worden genomen.

Conclusie
De dynamiek tussen Russell en Hamilton blijft de gemoederen bezighouden. Het is duidelijk dat de rivaliteit tussen de twee coureurs zowel op als buiten de baan voelbaar is. De toekomstige races zullen ongetwijfeld meer spannende momenten en discussiepunten opleveren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;