Menu
© Pirelli
Nieuws

Waarom Lando Norris nu 'goede redenen' heeft om bij McLaren te blijven

9 reacties | 789x gelezen
27-09-2023 10:29

ewald | Na veel speculatie over mogelijke andere wegen, ziet Lando Norris nu geen enkele reden om McLaren te verlaten.

Bron: On Track GP-podcast

McLaren kan tegenwoordig een van de snelste auto's op het circuit zijn, dankzij enkele zeer efficiënte upgrades die de MCL60 hebben getransformeerd. Maar voor Lando Norris is het een jaar van ups en downs geweest na jaren van redelijk succes. Na een flinke terugval van McLaren aan het begin van 2023 speculeerden fans en experts dat Norris waarschijnlijk een andere weg zou willen inslaan. Echter, Le Mans-coureur Richard Bradley gelooft dat de Britse coureur nu vertrouwen moet hebben in zijn team voor de toekomst.

Richard Bradley over de ongelooflijke comeback van McLaren
Met Norris en Oscar Piastri die respectievelijk tweede en derde eindigden in Japan, een circuit dat aerodynamische efficiëntie vereist, verscheen Bradley in de On Track GP-podcast. Hij merkte op dat de transformatie van de MCL60 de afgelopen maanden het team een enorm vertrouwensboost heeft gegeven. "Het is opmerkelijk, eigenlijk ongelooflijk. Er is eigenlijk geen verklaring voor, het is een enorme sprong," zei hij.

McLaren's opwaartse traject
Bij de start van het jaar werd er gezegd dat Norris andere opties moest overwegen vanwege de slechte prestaties van McLaren. "Maar, vanaf Silverstone, staat McLaren in de groep van waarschijnlijk de tweede, derde of vierde beste auto samen met Mercedes en Ferrari", legt Bradley uit.

Bradley gelooft dat er alle reden is om optimistisch te zijn over de terugkeer van het team naar de top. "Er is nu een goede reden om daar te blijven," zei hij. "Als ze op deze filosofie kunnen voortbouwen en er nog meer uit kunnen halen, kan het volgend jaar interessant worden."

Lando Norris' prestaties onder de loep
Ondanks vier tweede plaatsen in de laatste zeven races, heeft Norris onlangs Nico Hulkenberg overtroffen als de coureur met de meeste punten in de F1 zonder een raceoverwinning. Maar Bradley gelooft dat deze statistieken niet laten zien hoe goed Norris het eigenlijk doet. "Het ziet er zeer positief uit," zei hij. "Als Max Verstappen er niet was geweest, zou hij waarschijnlijk al enkele overwinningen hebben behaald dit jaar."

Conclusie
Lando Norris heeft een bewogen jaar achter de rug met McLaren, maar met de recente prestaties en upgrades lijkt de toekomst rooskleurig. Het vertrouwen binnen het team groeit, en de verwachtingen voor het volgende seizoen zijn hoog


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;