Menu
© Alpine
Nieuws

Esteban Ocon verwerpt Pierre Gasly's 'niet relevante' teamorder woede in Suzuka

9 reacties | 866x gelezen
27-09-2023 10:20

ewald | Terwijl Pierre Gasly woedend was over het inleveren van een positie aan zijn teamgenoot, legde Esteban Ocon uit waarom dit een fundamentele beslissing was.

Bron: Formule1nieuws

Alpine's beslissing uitgelegd
Tijdens de race verdedigde Pierre Gasly zich tegen zijn Alpine teamgenoot Esteban Ocon. Esteban Ocon merkte op dat het "niet echt relevant" is of Pierre Gasly al dan niet boos was over de teamorders op zondag, omdat Alpine simpelweg een al lang bestaande regel volgde.

Over de racebeslissing
Gasly werd door Ocon toegestaan naar P9 te gaan om verder op de baan te jagen. Maar omdat hij niet genoeg vooruitgang kon boeken en Fernando Alonso op de achtste plaats niet kon inhalen, kwam het bevel van de pitmuur om beide Alpine-coureurs weer te verwisselen bij de finishvlag. Dit leidde tot een woedende reactie van Gasly, die op dat moment enkele seconden voor Ocon lag. Gasly betoogde dat zijn superieure tempo hem het recht had moeten geven de positie te behouden.

Ocon's standpunt
Ondanks Gasly's gebaren en woede toen hij vaart minderde om zijn teamgenoot weer voorbij te laten, onthulde Ocon dat de zet van Alpine deel uitmaakt van een al lang bestaand akkoord dat gedurende zijn hele tijd bij het team van kracht is. Als een coureur toestemming krijgt om te proberen een auto voor hem in te halen en dit niet lukt, kan de auto die daarvoor voorop lag de positie terugnemen voor de finishvlag. "Het is niet echt relevant, want je moet je plaats op de baan bevechten," vertelde Ocon aan de media na de race.

Teamgeschiedenis
Bij eerdere gelegenheden, zoals in Brazilië in 2021 met Fernando Alonso en in Sochi met Daniel Ricciardo, was hetzelfde principe van toepassing. "Het is altijd een teamorder geweest die ik heb gekend, en ik was niet verbaasd dat dit het geval was," voegde Ocon toe.

Stand van zaken in het kampioenschap
Momenteel heeft Gasly een voorsprong van acht punten op Ocon in het rijdersklassement met nog zes races te gaan. Beide Alpine-coureurs hebben dit seizoen een podium behaald, respectievelijk in Zandvoort en Monaco.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;