Menu
© Pirelli
Nieuws

George Russell en de keuze van Lewis Hamilton voor Valtteri Bottas

9 reacties | 943x gelezen
26-09-2023 12:40

ewald | In de schaduw van de razende motoren en de flitsende lichten van de Formule 1-paddock, blijft de dynamiek tussen de coureurs de fans boeien. Met George Russell die zich nu sterk laat gelden, is het duidelijk waarom Lewis Hamilton had gehoopt dat Mercedes Valtteri Bottas zou behouden na 2021.

Bron: Formule1nieuws

Het vuurwerk tijdens de Grand Prix van Japan
De spanning tussen George Russell en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Japan heeft vele tongen losgemaakt. Het duo, beide rijdend voor Mercedes, gaf het publiek meerdere malen een spannende show. Een bijzonder moment was toen Russell Hamilton inhaalde bij de laatste chicane, waarna Hamilton bijna onmiddellijk terugvocht en zijn teamgenoot passeerde op het rechte stuk. Was dit de eerste breuk in de relatie tussen Hamilton en Russell?

Late racestrategie en controversiële beslissingen
Toen de race zich in de laatste ronden bevond, toonde Russell zijn ongenoegen toen hem werd opgedragen de vijfde plaats aan Hamilton te geven, die twee stops had gemaakt. Uiteindelijk eindigde de jongere Brit als zevende, nadat hij ook werd ingehaald door de opkomende Ferrari van Carlos Sainz.

De komst van Russell en het gemis van Bottas
Russell's toetreding tot Mercedes in 2022 als vervanger van Bottas, die fungeerde als Hamilton's betrouwbare rechterhand tijdens zijn reeks van vijf opeenvolgende wereldkampioenschappen tussen 2017 en 2020, was opmerkelijk. Bottas' prestaties bij het Alfa Romeo-branded Sauber-team waren indrukwekkend, en hij bereikte consistent goede resultaten tijdens zijn vijf seizoenen als Mercedes-rijder naast Hamilton.

Peter Windsor, voormalig teammanager van het Williams-team, uitte zijn zorgen over de gewijzigde dynamiek binnen Mercedes. Volgens hem was de relatie tussen Hamilton en Bottas vergelijkbaar met de huidige dynamiek tussen Max Verstappen en Sergio Perez bij Red Bull.

De toekomst van Mercedes
De grote vraag blijft: wat betekent dit voor de toekomst van Mercedes? De verhouding tussen Hamilton en Russell zal cruciaal zijn, vooral als Mercedes in 2024 weer een dominante auto zou hebben.

Het lijkt erop dat de beslissing van Mercedes om Russell tijdens de Grand Prix van Japan voor Hamilton te laten wijken, sterk werd beïnvloed door teambaas Toto Wolff. Ondanks zijn afwezigheid in Japan vanwege een knieoperatie, zou hij het laatste woord hebben gehad over de strategie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;