Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton pleit voor AI-interventie na 'vreemde' beslissing over Max Verstappen

9 reacties | 1085x gelezen
25-09-2023 10:22

ewald | Lewis Hamilton, de sterrijder van het Mercedes F1-team, heeft opgeroepen tot het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) als vervanging voor de FIA-stewards. Dit volgt op een reeks controversiële beslissingen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore.

Bron: Formule1nieuws

Het incident met Max Verstappen in Singapore
Tijdens de kwalificatie in Singapore werden Max Verstappen, de sterrijder van Red Bull Racing, en zijn team onderworpen aan niet minder dan drie stewardsonderzoeken. Verstappen werd onderzocht voor het ophouden van het veld bij het verlaten van de pitstraat, maar ook voor twee gevallen van belemmering. Een van de incidenten betrof Yuki Tsunoda van AlphaTauri, die zijn ronde moest afbreken vanwege Verstappen die de ideale lijn blokkeerde.

FIA erkent fout in beoordeling
Ondanks de verwachtingen dat Verstappen een gridstraf zou krijgen, ontving hij slechts een berisping. De stewards beschouwden het falen van het Red Bull-team om Verstappen tijdig te informeren over Tsunoda's nadering als verzachtende omstandigheden. Matteo Perini, een steward bij zowel de Singapore als de Japanse Grand Prix, gaf later toe dat de beslissing om Verstappen slechts te berispen verkeerd was.

Hamilton's kijk op AI in Formule 1
Gevraagd naar zijn mening over de situatie, toonde Hamilton zich ontevreden met de uitleg van de FIA. "Hoeveel jaren hebben we... die regel is al tijden hetzelfde, weet je? Ik denk dat we moeten beginnen met het overwegen van AI voor dit soort dingen, zodat we goede beslissingen krijgen," merkte Hamilton op.

De zoektocht naar consistentie in de Formule 1
George Russell en Carlos Sainz, andere coureurs in het F1-veld, uitten ook hun verbazing over het feit dat het juist Verstappen was die zonder straf wegkwam. Zij benadrukten de noodzaak van consistente stewardbeslissingen om het sportieve aspect van de Formule 1 te waarborgen.

De toekomst van besluitvorming in Formule 1
De roep om AI-interventie door Hamilton markeert een keerpunt in het debat over technologie en menselijke beoordeling in de Formule 1. Hoewel AI-technologie nog in de experimentele fase is voor dergelijke toepassingen, zet het de deur open voor een geheel nieuwe benadering van regelgeving in de sport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;