Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen en Red Bull behalen sensationeel hun zesde Constructeurskampioenschap

9 reacties | 886x gelezen
24-09-2023 12:57

ewald | Een overweldigende overwinning in Japan bezegelt de zesde titel voor Red Bull Racing. Dankzij een meesterlijke prestatie van Max Verstappen in de Grand Prix van Japan heeft Red Bull Racing haar zesde Constructeurskampioenschap in de wacht gesleept. Dit is de tweede keer op rij dat het team deze prestigieuze titel wint.

Bron: Formule1nieuws

De solo-act van Max Verstappen
Max Verstappen leverde een fenomenale prestatie op het circuit van Suzuka. Ondanks dat zijn teamgenoot Sergio Perez uitviel, was de Nederlandse coureur ongenaakbaar van start tot finish. Hij finishte met een voorsprong van 20 seconden op McLaren’s Lando Norris en zorgde zo voor 26 waardevolle punten, inclusief een punt voor de snelste ronde. Hiermee bracht Verstappen het totale puntenaantal van Red Bull op 623, waardoor Mercedes, met slechts 305 punten, rekenkundig gezien niet meer in staat is om Red Bull in te halen.

Christian Horner prijst collectieve prestatie
Teamchef Christian Horner sprak lovende woorden over de uitzonderlijke teamprestatie. “Het was een fantastisch jaar voor ons, en dit is een getuigenis voor iedereen die hard heeft gewerkt bij Red Bull Racing en onze partners. We zijn ongelooflijk trots op wat we gezamenlijk hebben bereikt," zei Horner.

Een titel met Honda-power
Horner benadrukte ook de waarde van de samenwerking met motorleverancier Honda. Het winnen van het Constructeurskampioenschap op Honda's thuisbaan was een bijzondere kers op de taart. "Het is een geweldige samenwerking geweest en deze overwinning hier, in het thuisland van Honda, is de perfecte afsluiting," voegde hij eraan toe.

Verstappen: Trots op het hele team
Max Verstappen, de ster van het weekend, was buitengewoon enthousiast over de behaalde titel. “De auto presteerde geweldig op elke bandensoort. Maar het belangrijkste was natuurlijk het winnen van het Constructeurskampioenschap. Ik ben trots op iedereen bij Red Bull, zowel op het circuit als in de fabriek. We hebben een ongelofelijk jaar achter de rug,” benadrukte Verstappen.

Conclusie: een jaar om niet te vergeten
Met deze zesde titel cementeert Red Bull haar positie als een van de meest dominante teams in de moderne Formule 1-geschiedenis. De buitengewone prestaties van Max Verstappen en de naadloze samenwerking met Honda hebben voor een seizoen gezorgd dat in de annalen van de sport zal worden bijgeschreven als een van de meest indrukwekkende ooit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;