Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell verbaasd over kloof met Red Bull tijdens kwalificatie voor Japanse Grand Prix

9 reacties | 1323x gelezen
23-09-2023 21:18

ewald | Mercedes worstelt op Suzuka-circuit. George Russell heeft een achtste startpositie behaald voor de komende Japanse Grand Prix op Suzuka. Hij geeft toe dat het circuit niet gunstig is voor de W14, het huidige model van Mercedes. Na zijn sterke optreden in de Grand Prix van Singapore is de significante kloof met Red Bull dit weekend voor Russell een flinke schok.

Bron: Formule1nieuws

Kwalificatie: Achterstand op Verstappen onthutsend
Russell sloot de kwalificatie af met een tijd die 1,3 seconden langzamer was dan die van Max Verstappen. Deze grote achterstand plaatst Mercedes en hun rijders in een moeilijke positie voor de race op zondag. De Brit beschouwt de resultaten als een getrouwe weergave van de prestaties van de W14 op circuits met diverse bochten en eisen aan aerodynamische efficiëntie.

Circuitanalyse: Suzuka onthult zwakke punten van de W14
In tegenstelling tot vorige week in Singapore, waar het team de downforce van de auto kon optimaliseren, biedt Suzuka een mix van hoge en lage snelheidsbochten. Dit maakt het moeilijk voor Mercedes om op alle fronten te excelleren. "We hebben moeite met het aanpakken van alle aspecten van dit soort circuits," aldus Russell.

Racestrategie: Weinig speelruimte voor Mercedes
Wat betreft de mogelijke strategieën die Mercedes kan toepassen, gaf Russell aan dat de inherente snelheid van de auto weinig ruimte laat voor verbetering. Ondanks dat het team twee sets harde banden heeft in vergelijking met veel andere teams, biedt dit geen significante voordelen gezien de hoge bandenslijtage op Suzuka.

Seizoensverloop: Mercedes' verwachtingen komen uit
Met slechts enkele races te gaan in het Formule 1-seizoen van 2023, bevestigt Russell dat de prestaties tot nu toe in lijn zijn met de verwachtingen van het team. Suzuka is altijd al een uitdagend circuit geweest voor Mercedes, en de huidige resultaten zijn geen uitzondering.

Conclusie: Realistische vooruitzichten voor de Japanse Grand Prix
George Russell is realistisch over de kansen van Mercedes in de komende race. Hoewel het team hoopt dat strategische keuzes enige verbetering kunnen brengen, lijkt het erop dat de rangorde waarschijnlijk onveranderd zal blijven. Het is een zware race, maar zoals Russell opmerkte: "Iedereen heeft goede en slechte circuits. We zullen morgen ons best doen om het maximale eruit te halen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;