Menu
© Red Bull
Nieuws

Hoe race-ingenieur Gianpiero Lambiase Max Verstappen inspireerde tot een sensationele pole-position

9 reacties | 2884x gelezen
23-09-2023 10:54

ewald | Inleiding: Max Verstappen en zijn sensationele kwalificatieronde. De Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen staat bekend om zijn ongelooflijke talent en snelheid. Recentelijk heeft hij een prestatie van formaat geleverd tijdens de kwalificatie, mede dankzij zijn race-ingenieur Gianpiero Lambiase. In dit artikel bespreken we in detail hoe deze bijzondere samenwerking tot een verbluffende tijd van 1:28.877 heeft geleid.

Bron: Formule1nieuws

De eerste run: 1:29.012 en al een pole-position
Verstappen wist tijdens zijn eerste run in Q3 een veelbelovende 1:29.012 neer te zetten. Dit was al vier tienden sneller dan de op één na snelste, Oscar Piastri. Hoewel deze tijd goed genoeg was om de pole-position veilig te stellen, was Verstappen er nog niet klaar mee.

De tweede poging: vers rubber en nieuwe doelen
Voor zijn tweede poging in Q3 koos Verstappen voor een verse set zachte banden. Met deze nieuwe set wist hij zijn tijd nogmaals te verbeteren naar een ongelofelijke 1:28.877. Dit was meer dan een tiende sneller dan zijn eerste run, en een volle zes tienden sneller dan de rest van het veld.

De rol van race-ingenieur Gianpiero Lambiase
Na de eerste run sprak Verstappen over de boordradio met zijn race-ingenieur Gianpiero Lambiase. Lambiase had hem uitgedaagd om een tijd van 1:28 neer te zetten. "Een 1:28 zou leuk zijn", vertelde Lambiase aan Verstappen, die vol zelfvertrouwen reageerde met: "Maak je geen zorgen, ik ga ervoor."

De reactie van teambaas Christian Horner
Red Bull teambaas Christian Horner sprak vol lof over de prestatie van zijn coureur en de inspirerende rol van Lambiase. Horner onthulde dat hij tijdens de gesprekken tussen de twee wat terughoudend was. "Ik zei tegen GP, 'ik wil wel vier wielen aan de auto zien op het einde!'" Aldus Horner.

Conclusie: een indrukwekkende prestatie
Deze kwalificatie toont aan hoe een goede samenwerking tussen coureur en race-ingenieur tot uitzonderlijke resultaten kan leiden. Verstappen wist niet alleen een sensationele tijd neer te zetten maar ook de hoge verwachtingen van zijn team en fans waar te maken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;