Menu
© Ferrari
Nieuws

Oordeel van de FIA-stewards over Charles Leclerc na onderzoek kwalificatie Japanse Grand Prix:

10 reacties | 1173x gelezen
23-09-2023 10:16

ewald | Inleiding: FIA-stewards en hun rol na de kwalificatie van de Japanse Grand Prix. Het Formule 1-seizoen kent geen tekort aan controverses, en een recente gebeurtenis die de aandacht heeft getrokken is de onderzoeksprocedure van de FIA-stewards na de kwalificatie van de Japanse Grand Prix. Onder de coureurs die werden onderzocht, was Charles Leclerc van Ferrari een opvallende naam.

Bron: Formule1nieuws

De kern van het onderzoek: Schending van race-instructies
Leclerc, samen met Zhou Guanyu van Alfa Romeo en Valtteri Bottas, kwam onder nauw toezicht te staan voor het niet opvolgen van de pre-evenementinstructies van de Race Director met betrekking tot de maximale rondetijd. Ze overtraden de grens van 1:54 minuut die Niels Wittich als langzaamste tijd had vastgesteld voor een ronde.

Gedetailleerde beslissing van de stewards: Geen verdere actie vereist
Na uitgebreid onderzoek, inclusief het bekijken van Marshalling/Positioning data, timingdata en on-board camera's, concludeerden de stewards dat er geen verdere actie nodig was. De coureurs hadden zich aan de regels gehouden door aan de zijkant van de baan te blijven en geen andere coureurs te hinderen.

Vergelijking met het verleden: Overeenkomsten met de Italiaanse Grand Prix
Dit is niet de eerste keer dat Ferrari-coureurs in dergelijke situaties terecht zijn gekomen. Tijdens de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix op Monza overtraden zowel Leclerc als Carlos Sainz de maximaal toegestane rondetijd van 1:41 minuut. Ook toen werd er geen verdere actie ondernomen, aangezien beide coureurs adequaat reageerden onder de omstandigheden.

Conclusie: Consistentie in het oordeel van de stewards
In beide gevallen lieten de stewards een consistente benadering zien, door de aanpak van de coureurs met betrekking tot veiligheid in overweging te nemen, ondanks het niet naleven van de laptime-limiet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;