Menu
© Pirelli
Nieuws

Lewis Hamilton ervaart 'gebrek aan zelfvertrouwen' in de Mercedes W14

9 reacties | 879x gelezen
22-09-2023 12:40

ewald | Hamiltons worstelingen met de W14: Wat is er aan de hand? Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, heeft dit seizoen moeite met de Mercedes W14. Na de tweede vrije training op de veertiende plek te zijn geëindigd, gaf Hamilton aan dat een 'gebrek aan zelfvertrouwen' in het voertuig zijn prestaties negatief beïnvloedde.

Bron: Formule1nieuws

Wisselvallige relatie tussen Hamilton en Mercedes
Hamilton lijkt dit seizoen niet helemaal op één lijn te zitten met de W14. De Brit en zijn team zoeken nog steeds naar een balans die hen beiden tevredenstelt, vooral als het gaat om het komende W15-model. Met nog zeven races te gaan in dit seizoen, lijkt Hamilton zich te moeten voorbereiden op een uitdagend weekend.

Ondermaatse prestaties: Tijd om fouten te herstellen
Hamilton eindigde als 16e in de eerste sessie van de dag en verbeterde zijn positie naar de 14e plek tijdens de tweede vrije training (FP2). "Het was een zeer uitdagende dag voor ons," aldus Hamilton. "Ik miste het zelfvertrouwen in de auto, wat bijdroeg aan onze problemen."

Balansproblemen en oververhitte banden
De banden oververhit raakten en dat droeg bij aan de worstelingen van het team. "Het was moeilijk om de juiste balans te vinden en we slaagden er niet in om dit aan het einde van FP2 op te lossen," voegde Hamilton eraan toe.

De kijk van George Russell
George Russell, teamgenoot van Hamilton, eindigde in de vijfde positie tijdens FP2 na zijn dramatische crash in Singapore. "Het voelt goed om weer rond te rijden op Suzuka," zei Russell. "We hebben nog wat werk te verzetten om het gat te dichten, maar we zijn meestal sterk in het vinden van die prestatieverbeteringen, dus we kunnen optimistisch zijn over morgen."

Vooruitzichten voor komende races
Hoewel Hamilton en het team voor uitdagingen staan, is er vertrouwen dat ze zich kunnen herstellen. Net als in eerdere races dit seizoen, waar ze na een moeilijke vrijdag sterker terugkwamen op zaterdag, hopen ze morgen weer op de been te zijn.

Conclusie: Nog veel te doen voor Hamilton en Mercedes
Er wacht Hamilton en zijn team een zware taak om hun performance te verbeteren en hun vertrouwen in de W14 te herwinnen. Dit weekend en de komende races zijn cruciaal voor de toekomst van Hamilton bij Mercedes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;